Підвіконня буде як нове: які мийні засоби рекомендують господині

Підказуємо чим відбілити підвіконня від жовтих плям за рекомендаціями господинь.

Білі підвіконня з часом покриваються жовтими і липкими плямами, слідами жиру і залишками клею. За допомогою деяких простих домашніх засобів підвіконню можна повернути новий вигляд і білосніжний колір.

Як відмити пластикове підвіконня засобом для миття посуду

Миючий засіб прекрасно видаляє жир, бруд і жовті плями з підвіконня, сліди клею і землі, а також кола від квіткових горщиків. Для очищення одного підвіконня знадобиться приблизно чверть пляшки кошти, а також велика щітка середньої жорсткості.

Засіб для миття посуду щедро нанесіть на підвіконня і розподіліть мокрою губкою, щоб утворилося багато піни. Залиште на 10 хвилин. Потім щіткою протріть всю поверхню підвіконня. Якщо підвіконня дерев'яне, то тріть уздовж волокон. Потім за допомогою губки протріть підвіконня начисто. Після 2-3 таких обробок поверхня стане бездоганно чистою.

Як відмити біле підвіконня перекисом водню

Перекис водню ефективно видаляє будь-які види плям з білого підвіконня, а особливо добре видаляє жир. Нанесіть перекис на губку і ретельно протріть підвіконня. Залиште на 2-3 хвилини і промийте чистою губкою. Після прибирання обов'язково провітріть кімнату.

Як відмити пластикове підвіконня від плям содою

Сода видаляє жир і жовті плями, очищає залишки клею і будматеріалів, а також освітлює старі підвіконня. Є два способи очищення підвіконня содою.

Перший спосіб: розсипте соду по підвіконню і протріть зверху ганчіркою, змоченою в оцті. Залиште спінений розчин на 30 хвилин і потім промийте підвіконня чистою губкою.

Другий спосіб: змішайте порівну соду і пральний порошок. Нанесіть суміш на вологе підвіконня і залиште на 2 години. Потім протріть підвіконня щіткою.

Як відмити підвіконня від грибка борною кислотою

Якщо на підвіконні з'явилася цвіль або грибок - видалити їх допоможе борна кислота. Змішайте в рівних частинах оцет і борну кислоту, а потім розведіть цю суміш у воді у співвідношенні 1:5. Таким розчином протріть брудні ділянки.

Вас також можуть зацікавити новини: