Буряк буде солодким і соковитим: ось як його правильно запекти в духовці

Буряк можна запекти у фользі, рукаві та просто на деку.

В українській кухні буряк є дуже популярним овочем. Його використовують у салатах, борщі, супах і навіть як натуральний барвник для десертів.

Багато хто продовжує варити буряк, що є поширеною помилкою. Замість цього, варто перейти до запікання овоча:

  • під впливом температури цукри карамелізуються і посилять природну солодкість буряка;
  • обробка сухим жаром дозволить зберегти більше поживних речовин;
  • цей метод набагато простіший і після нього не доведеться відмивати посуд від бордового соку.

Ми розібралися, як запекти буряк у духовці трьома різними способами.

Як і скільки запікати буряк у духовці у фользі

Для першого методу беремо кілька коренеплодів, миємо їх і обсушуємо серветкою. Злегка змащуємо овочі олією, загортаємо у фольгу і викладаємо на деко.

Щоб запекти буряк у духовці, встановіть температуру на позначці 190 градусів. Маленьким коренеплодам потрібно 45 хвилин, середнім - близько години, а великим - приблизно 90 хвилин.

Після цього не поспішайте чистити і нарізати овочі. Дайте буряку близько 10 хвилин, щоб охолонути. За цей час соки розподіляться і стабілізуються, а не витечуть одразу під час розрізання.

Як запекти буряк у духовці без фольги

Якщо ви вирішили приготувати щось із цих коренеплодів, а алюмінієвого паперу вдома немає, то можна обійтися і без нього.

Для першого способу треба очистити буряк і нарізати скибочками. Викладаємо шматочки на деко з пергаментом, збризкуємо олією і злегка солимо.

Випікаємо овоч за температури близько 200 градусів протягом 25-30 хвилин. Важливо стежити за буряком, щоб він не пригорів.

Цілий коренеплід без фольги краще готувати в рукаві. Ось як як запекти буряк у духовці в цьому випадку:

  • кладемо вимитий і обсушений овоч у цей термостійкий пакет;
  • зав'язуємо рукав із двох боків і проколюємо для виходу пари;
  • готуємо близько 50 хвилин за 180 градусів.

Будь-який із цих методів дасть змогу швидко підготувати овоч до подальшого використання і без відварювання у воді.

Вас також можуть зацікавити новини: