Пролежать до Нового року і довше: лайфхак, як зберегти помідори свіжими до зими

Як зберегти помідори свіжими на зиму з гірчицею і які є варіанти без консервації - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.

Сезон свіжих овочів проходить, а це значить, що потрібно придумати, як зберегти їх свіжими довше. Томати можна законсервувати або залишити в погребі - на ваш розсуд. УНІАН розповідає, як зберігати томати цілий рік, отримуючи доступ до стиглих овочів.

Раніше ми говорили про те, як прискорити процес дозрівання томатів.

Як зберегти помідори свіжими на зиму з гірчицею - рецепт

Такий варіант використовують господині, які не хочуть займатися повноцінною консервацією, але знають, що гірчиця відмінно зберігає овочі. Вам потрібно взяти трилітрові банки, аркуші паперу і гірчичний порошок.

Помідори промити, відрізати корінці, обсушити овочі. Скласти помідори в банку першим шаром так, щоб вони не сильно стискали один одного, посипати гірчицею і застелити папером. Так повторювати, поки не закінчиться місце в банці. В кінці закрити ємності кришками і спустити в підвал.

Свіжі помідори на зиму зі спиртом - бабусин метод

Якщо цей спосіб вам здається найбільш привабливим, підготуйте:

  • помідори;
  • спирт;
  • товсту нитку для гніту.

Банки потрібно простерилізувати, скласти помідори і додати 2 ст.л спирту. Накрити банку кришкою і прокрутити, щоб спирт рівномірно розподілився по ємності. Підпалити гніт, опустити в банку і відразу ж щільно закрити її. 

Лайфхак, як зберегти помідори в свіжому вигляді на зиму в газеті

Вам необхідно знайти папір і кожен овоч замотати в нього, а потім скласти їх всі в холодильник. При цьому, стежте, щоб на газети не потрапила волога, а якщо це відбувається - міняйте обмотку. Таким чином ви можете складати помідори не тільки в холодильник, але і в льох, використовуючи в якості тари ящики. 

Варіант, як зберігати стиглі помідори в домашніх умовах з тирсою

Багато українців роблять саме так - складають томати в тирсу або сіно, потім - в ящики, ховаючи урожай в льох. Для того, щоб результат виправдав очікування, потрібно знайти свіжу тирсу або сіно, застелити ними дно ящика. Потім викласти помідори рядами, плодоніжкою вгору.

Наступний крок - перестелити папером, пересипати тирсою і знову викласти томати. Так робити, поки овочі не закінчаться, але головне - дотримуватися умов зберігання томатів:

  • температура в погребі - не вище 10°C;
  • волога і сонячне світло відсутні.

Якщо все зробите правильно, то навіть взимку зможете насолоджуватися ароматними і стиглими томатами.

Вас також можуть зацікавити новини: