Всього кілька правил навчать вас правильно зберігати продукти та щодня насолоджуватися їхньою свіжістю.
Кожен з нас прагне харчуватися тільки свіжими та якісними продуктами. Втім, у сучасних реалій вкрай важко щодня бігати у супермаркет чи на ринок. Війна та постійні ракетні небезпеки навчили українців запасатися продуктами.
УНІАН розповість, як зберегти продукти довше.
Більшість з нас зберігають продукти в холодильнику, але не усі знають, як правильно це робити. Для кожного продукту в холодильнику відведено власне місце. Всього кілька простих правил допоможуть вам розібратися, як можна довше зберігати продукти. Розберемося у цьому детальніше
У закладах громадського харчування існують суворі правила щодо товарного сусідства у холодильниках. Зокрема, рибу та м'ясо обов'язково потрібно зберігати окремо, а курячі яйця - обов'язково мити. Чому б не застосовувати ці правила у домашньому холодильнику?
Існує всього кілька правил зберігання продуктів у холодильнику:
До речі, виконуючи ці правила ви дізнаєтеся не тільки, як довше зберегти продукти свіжими, але й як гарно зберігати продукти в холодильнику.
Холодильники можуть вийти з ладу, або не працювати через відсутність електропостачання. Частина продуктів дійсно зіпсується за кілька годин при кімнатній температурі. У такому разі продукти врятують кілька елементарних варіантів, як правильно зберігати продукти без холодильника:
Будьте завбачливими та запам'ятайте, які продукти можна зберігати роками. До цієї категорії входять крупи, сухарі та борошняні снеки, консерви, сушене та в'ялене м'ясо, джеми, мед та багато іншого.
Перед походом у супермаркет важливо врахувати усі ризики та визначити, які продукти можна запасти. Тільки при раціональному підході ви будете впевнені у завтрашньому дні.