У жодному разі не пакуйте сушені яблука в поліетиленові пакети.
Наближається осінь, і багато господинь поспішають заготовити якомога більше продуктів на зиму. На кожній кухні в цю пору кипить робота - хтось консервує, хтось заморожує, а хтось висушує продукти, зокрема яблука. УНІАН розповість, як зберігати сушку з фруктів, щоб вона не псувалася з часом.
Перш ніж розбиратися, як правильно зберігати сушку, давайте поговоримо про те, чого робити категорично не можна:
Також, всупереч міфу про те, як зберігати сушку, її не можна залишати на сонці. Прямі сонячні промені можуть зруйнувати вітаміни та зіпсувати смак яблук.
Є кілька перевірених часом способів, як зберігати сушку з яблук, щоб не завелася міль і не з'явилася цвіль. Найкраще підійдуть скляні банки з герметичною кришкою. Це надійний спосіб, що дає змогу захистити продукт від молі, вологи та запахів.
Розповідаємо, як зберігати сушку в банках. Для початку, переконайтеся, що яблука повністю охололи. При наповненні тари продуктом намагайтеся залишити якомога менше порожнеч і щільно закрийте кришку. Так ви зменшите кількість повітря і продовжите життя продукту.
Тримайте банки в темному і прохолодному місці. Оптимальна температура - від +10°C до +15°C. Не забувайте перевіряти банки раз на кілька місяців - інспектуйте їх на предмет появи цвілі, неприємного запаху або вологи на стінках.
До речі, якщо ви не фанат скляних банок, можете тримати яблука в полотняних мішках (відмінно підійдуть вироби з льону і бавовни). Також можете сміливо використовувати вакуумні пакети або паперові вироби – як пакети, так і коробки.
Міль - ворог будь-яких сухих продуктів, чи то крупи, чи то сушені фрукти, чи то спеції. Але від неї дуже легко захиститися. По-перше, завжди використовуйте герметичну тару або щільно зав'язуйте мішечки та пакети.
По-друге, сушку залишайте в прохолодних місцях - комахи з холодом на "ви". Крім того, в місцях зберігання можете розкласти лавровий лист або лаванду. Їхній специфічний запах відлякає міль.
Якщо ж ви використовуєте паперові пакети, не тримайте їх у відкритому доступі. Міль може легко прогризти папір і дістатися до фруктів.
Ці прості поради допоможуть зберігати сушку яблук від молі протягом тривалого часу.