УНІАН розповість, як правильно зберігати полуницю, щоб ягоди довго не псувалися.
З початку червня в магазинах і на ринках з'являється перша соковита і стигла полуниця. Цю корисну ягоду люблять і дорослі, і діти, але вона зберігається зовсім недовго. УНІАН поділився порадами про те, як надовго зберегти свіжість полуниці і розтягнути задоволення від ягід.
У морозильній камері полуницю можна зберігати 12 місяців. Для цього добре підходять контейнери з пластмаси або товстого скла, а також спеціальні пластикові пакети із застібкою. Не заповнюйте контейнер полуницею повністю - залиште 2 см вільного простору, оскільки ягоди збільшаться при замерзанні.
Полуницю краще розкласти одним шаром на піддоні і підморозити, а потім вже мерзлі ягоди перекласти в контейнер. Тоді вони не злипнуться. Також ягоди можна присипати цукром - так після відтавання вони збережуть форму і аромат.
Якщо цілісність ягід не важлива, полуницю можна перетворити в пюре. У такому вигляді її зручно зберігати в пластикових пакетах і відрізати ножем потрібну кількість.