Розповідаємо, де найкраще і як зберігати волоські горіхи в шкаралупі, очищені та мелені.
Волоські горіхи корисні та поживні, з ними виходить смачна випічка, а салатам вони надають цікавого присмаку. Тому господині намагаються запастися горіхами про запас. Але трапляється, що з часом горіхи відсирівають і починають псуватися та гірчити. Давайте розберемося, як і де зберігати волоські горіхи, щоб вони пролежали до нового врожаю.
Найчастіше горіхи зберігають саме в шкаралупі - вважається, що так вони лежать довше. Але, щоб вони збереглися до наступного сезону, потрібно дотримуватися кількох правил:
Важливо: на балконі горіхи можна зберігати, тільки якщо там немає підвищеної вологості, інакше це спровокує появу цвілі. Іноді господині зберігають горіхи на кухні, але робити цього також не варто - під дією тепла в них невдовзі може з'явитися неприємний запах і присмак.
Дехто воліє чистити горіхи від шкаралупи, щоб відразу відбракувати зіпсовані. Але потім такі горіхи слід протягом 5 хвилин просушити в духовці або на сковороді, помішуючи, щоб вони не горіли. Чи можна зберігати горіхи в скляній банці чи краще покласти їх у пакет? У поліетилені зберігати горіхи - як очищені, так і в шкаралупі - не варто, так вони швидко втратять смак. Для зберігання краще взяти мішечки з натуральної тканини, які потім підвішують у темному місці. Оптимальною для зберігання вважається герметична скляна тара, яку також ставлять у темне місце або холодильник - там горіхи можуть простояти до півроку.
Щодо того, як зберігати мелені волоські горіхи, то краще, аби вони довго не лежали - постарайтеся використати протягом 2-4 днів. Після того, як подрібнили, пересипте їх у скляну банку і також поставте в холодильник.
Чи можна зберігати горіхи в морозилці? Так, цей спосіб підходить, якщо потрібно зберегти очищені горіхи на більш тривалий термін. Але от у морозилку їх краще класти якраз у поліетиленовому пакеті (а краще у двох), або ж добре укутати в харчову плівку чи фольгу.
Раніше ми розповідали, як легко почистити волоські горіхи за 5 хвилин.