Бульйон інколи настільки вибагливий, що господиням важко зберегти його ідеально золотистим. Втім, секретів не так багато.
Наваристий прозорий бульйон може зігріти краще за будь-який плед. Втім, не усі господині знають, як правильно його зварити, аби підкреслили смаки та зберегти золотистий колір.
УНІАН ділиться секретами ідеального прозорого бульйону.
Бульйон - це основа майже усіх супів. Крім того, чимало з нас полюбляють його з вермішеллю, чи пельменями. Однак бульйон найбільше полюбляють за насичений золотистий колір та наваристий смак.
Найчастіше бульйон готують із м'яса птиці, зокрема курки чи індички. Досвідчені господині знають, як зробити прозорий бульйон з курки. Передусім запам'ятайте, що ця страва не терпить поспіху.
Кілька порад:
Інколи господині дотримуються усіх порад, але у них все одно виникає запитання, чому бульйон з курки каламутний. Ймовірно, в обраному вами шматку м'яса було надто багато білка, який вплинув на колір, або страва перекипіла.
Інколи ситуацію можна врятувати. Існує кілька варіантів, що робити, якщо м'ясний бульйон каламутний.
1. киньте у каламутний бульйон кілька кубиків льоду;
2. якщо перший метод не спрацював, тоді скористайтеся очищенням за допомогою яєчного білка: остудіть бульйон до 60–70 °C, влийте у нього білок, доведіть до кипіння, а потім процідіть через нещільну тканину;
3. кілька кубиків нарізаних помідорів також можуть очистити каламутний бульйон, а ще вони додадуть оригінального смаку й кольору.