Тільки це допомагає заснути влітку: хитрість зі Стародавнього Єгипту, яка працює

Зібрали прості поради для комфортного сну влітку, якщо вдома немає кондиціонера.

Літо радує українців теплими і сонячними днями, але також приносить нестерпно спекотні ночі. Багато людей скаржаться поганий сон в літні місяці, особливо якщо вдома немає кондиціонера або вентилятора. На щастя, є кілька ефективних і абсолютно безкоштовних порад про те, що робити, якщо вночі жарко спати влітку.

Створіть циркуляцію повітря

Відкрийте вікно на провітрювання і залиште двері на ніч відчиненими. Так в спальні буде циркулювати прохолодне нічне повітря.

Намочіть простирадло

Перед сном намочіть простирадло холодною водою і старанно відіжміть. Сон з мокрим простирадлом стане справжнім порятунком для всіх, кому жарко спати вночі. Але не забудьте накрити матрац рушниками, якщо не хочете його змочити. Такий метод застосовували в Стародавньому Єгипті.

Зробіть холодний компрес

Якщо не хочете мочити ціле простирадло - спробуйте покласти на шию, під коліна і на щиколотки змочену в холодній воді тканину.

Підготуйте миску з холодною водою

Перед сном опустіть ноги в таз з холодною водою - це швидко остудить тіло. Залиште ємність біля ліжка на випадок, якщо вночі буде мучити безсоння через спеку.

Не спіть без одягу

Багато людей влітку роздягаються до нижньої білизни на ніч, рятуючись від літньої спеки. Але лікарі навпаки радять спати в легкому натуральному одязі. Тканина допомагає допомагає налагодити нормальну терморегуляцію тіла.

Скористайтеся морозилкою

Ще один предмет, який допоможе добре спати в спеку - це морозилка. Покладіть в морозилку на 30 хвилин загорнуті в пакет простирадла або подушку. Прохолода постільної білизни допоможе легше пережити літню спеку.

Ще один лайфхак з морозилкою в спеку - зробіть в морозилці лід і викладіть його в миску, а потім поставте перед включеним вентилятором. Прохолода пошириться по всій кімнаті, допомагаючи заснути.

Правильно харчуйтеся

Що робити, якщо жарко спати щоночі? Потрібно міняти режим харчування. За 4 години до сну відмовтеся від м'яса, а на вечерю краще приготуйте овочі. На перетравлювання важкої їжі тіло витрачає більше енергії і сильніше нагрівається. Також пийте більше води перед сном, щоб вночі не мучила спрага.

Вас також можуть зацікавити новини: