27 липня 2020 - яке сьогодні свято, прикмети і іменинники, що сьогодні не можна робити

27 липня – 208-й день року за Григоріанським календарем, до кінця року залишається 157 днів. В XX і XXI століттях цей день відповідає 14 липня Юліанського календаря.

Яке свято 27 липня 2020

У цей день світ відзначає День п'яти випадкових зустрічей і День народження гамбургера.

У Фінляндії - День соні, у США - День перемир'я ветеранів Корейської війни, День шотландського віскі, День прогулянки з домашніми рослинами, День крем-брюле, День ходьби на ходулях, День подяки волинці, у В'єтнамі - День пам'яті жертв на Острові Саба - Карнавальний понеділок, у Пуерто-Ріко - День Хосе Сельсо Барбоси, на Філіппінах - День Церкви Христа.

Пам'ятні дати 27 липня, річниці та події

Читайте такожКалендар весіль на серпень 2020: як зверни ідеальну дату27 липня 1900 року американський гастроном Луї Лессінг у Нью-Хейвені вперше продав гамбургер, «короля» світового фаст-фуду - біфштекс між двома круглими булочками, з соусом і листком салату. Популярність гамбургерів стартувала в 1904 році на Всесвітній виставці в Сент-Луїсі. Однак ще протягом 30 років американці продовжували віддавати перевагу хот-догам, смаженим курчатам та італійської піци. На початку 1930-х настав зоряний час бургерів, коли канзасець Уолтер Андерсон заснував першу мережу закусочних White Castle Hamburger, в меню яких входили гамбургери як основне блюдо. Остаточного успіху цього фаст-фуду сприяла мережа кафе Wimpy Grills, яка наділила гамбургери двома головними перевагами, які стали золотим правилом підприємств швидкого харчування: гамбургери почали продавати за дуже низькими цінами, а також була застосована технологія потокового приготування, що дозволяло витрачати на обслуговування відвідувача кілька хвилин. Історія самого успішного бізнесу на гамбургерах почалася в 1948 році, коли в каліфорнійському місті Сан-Бернардіно зустрілися брати Макдональд і Рей Крок, винахідник машини для змішування молочних коктейлів. В результаті був створений mcdonald's, мережа якого почала зростати шаленими темпами завдяки введеної керівництвом компанії системі франчайзингу.

У 1965 році американський президент Ліндон Бейнс Джонсон підписав закон, що вимагає від виробників сигарет друкувати на всіх пачках попередження про шкоду куріння для здоров'я.

У 2002 році сталася трагедія у Львові, найбільша в історії світових авіашоу. В результаті падіння літака Су-27 у натовп глядачів на Скнилівському летовищі загинуло 77 людей, серед них - 28 дітей. Постраждали близько 250 осіб. 6 вересня 2002 року були опубліковані результати розслідування комісії Міністерства оборони України. В якості основної причини трагедії було названо «відхилення екіпажу від польотного завдання і помилка в пілотуванні Су-27». Ніхто з обвинувачених своєї провини у трагедії не визнав. У 2008 році апеляційний суд виніс виправдувальний вирок чотирьом колишнім генералам ЗС України. Всі обвинувачені були визнані невинними.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 27 липня вшановує пам'ять апостола Акіли. Інші назви свята: «Дозори», «Кочанник». Річ у тому, що з 27 липня починали згущуватися качани капусти. Також вважалося, що це день Стефана Чудотворця. 27 липня можна сміливо вирушати в далеку поїздку – вона буде вдалою.

Що сьогодні не можна робити

При грозі не виходьте з дому – може вдарити блискавка. А якщо поле зустрінете тварин, дітей або птахів, остерігайтеся. Вважається, що це може бути нечисть, яка спеціально перетворюється в інших істот, щоб напакостити.

Прикмети на 27 липня

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- листя починають червоніти на деревах - буде хороший врожай грибів;

- яскраво-червоне сонце на заході - очікуються опади;

- сухий день – осінь буде теплою;

- дощить - ще сім днів будуть зливи.

27 липня іменини

Іменини у Степана, Онисима, Петра, Миколи та Івана.