27 жовтня 2020 - яке сьогодні свято, прикмети та іменинники, що сьогодні не можна робити

27 жовтня - 300-й день року за Григоріанським календарем, до кінця року залишається 65 днів. У XX і XXI століттях цей день відповідає 14 жовтня Юліанського календаря.

Яке свято 27 жовтня 2020

Цього дня світ відзначає Міжнародний день плюшевого ведмедика, День осінніх міражів, Всесвітній день аудіовізуальної спадщини.

Читайте такожКоли Великдень у 2021 році: дата свята в УкраїніУ США - День наставництва, День чорної кішки, День американського пива, День Військово-морського флоту, у Вірменії - День пам'яті жертв теракту в парламенті, в Конго - День трьох Заїрів, у Сент-Вінсенті і Гренадіні - День незалежності, в Греції - День національного прапора, у Туркменістані - День Незалежності, в Словаччині - День чернівської трагедії.

Пам'ятні дати 27 жовтня, річниці та події

У 1873 році американець Джозеф Глідден, фермер зі штату Іллінойс, запатентував колючий дріт, в його первісному вигляді він використовується й сьогодні. Цей винахід отримав широке застосування і до 1880 року революційно змінило життя на просторах Великих рівнин США. Недорогі огорожі з колючого дроту дозволили фермерам, які тримали худобу, обходитися без ковбоїв, а власникам ранчо – легко захищати свої посіви від тварин, які заходять на їхні землі. Розвиток тваринництва у Штатах завдяки цьому винаходу отримав значний поштовх.

У 1901 році в Парижі, пограбувавши магазин, нальотники вперше зникли на автомобілі. 

У 1951 році 27 жовтня в саскачеванському університеті (Канада) під керівництвом Гарольда Джонса було вперше застосовано радіаційне опромінення як засіб для боротьби зі злоякісними утвореннями у онкологічних хворих. Променеву терапію проводили, використовуючи радіоактивний кобальт-60 ("кобальтову гармату") як джерело гамма-променів високої енергії, що діють аналогічно до рентгенівських променів, нейтронів і електронів. Променева терапія використовувалася і в лікуванні неопухольових захворювань. Так, наприклад, раніше рентгенотерапія застосовувалася як спосіб епіляції й для лікування підвищеної пітливості. Сьогодні цей вид лікування часто використовується для лікування п'яткових шпор. 

У 1982 році Китай оголосив, що чисельність населення «Піднебесної» перевищила мільярд.

У 2008 році в Швейцарії була відкрита перша у країні лінія метрополітену Лозанни.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 27 жовтня вшановує пам'ять Святої Параскеви Сербської. У народі день назвали Параскева Бруднуха. Параскева вважалася покровителькою вагітних і молодих мам.

Що сьогодні не можна робити

Не можна прати та прясти пряжку. Жінкам, які чекають дитину, заборонялося розчісуватися.

Прикмети на 27 жовтня     

Читайте такожВихідні у листопаді: коли та скільки відпочиватимуть українціЗ давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

- яскраве та зоряне небо - до хорошого врожаю;

- вітряна і суха погода - літо наступного року буде неврожайним;

- голосно каркають ворони - до відлиги;

- хмарна й сніжна погода - у травні чекайте негоди.

27 жовтня іменини 

Іменини у Михайла, Петра, Кузьми, Гната і Миколи.

Вас також можуть зацікавити новини: