31 жовтня 2020 - яке сьогодні свято, прикмети та іменинники, що сьогодні не можна робити

31 жовтня - 304-й день року за Григоріанським календарем, до кінця року залишається 61 день. У XX і XXI століттях цей день відповідає 18 жовтня Юліанського календаря.

Яке свято 31 жовтня 2020

Цього дня світ відзначає Хеловін, Міжнародний день Чорного моря, День семи мільярдів, Всесвітній день економії, День темної матерії, Всесвітній день міст і скандинавський Новий рік (Зимові ночі).

Читайте такожВихідні у листопаді: коли та скільки відпочиватимуть українціУ США - День штату Невада, День засновників руху дівчаток-скаутів, День ЮНІСЕФ, День магії, День книг для задоволення, День дверного дзвінка, День яблука в карамельній глазурі, День підвищення вашої психічної енергії, в Малайзії - День дітей, у Бразилії - День Сасі-Перері, в Таїланді - свято духу води і світла "Лойкратхонг", у Німеччині - День Реформації, в Буркіна-Фасо - День мучеників, в Індії - Національний день єдності, в Ірландії - свято закінчення збирання врожаю, у Перу - День креольської музики. 

Пам'ятні дати 31 жовтня, річниці та події

У 1589 році 31 жовтня в німецькому містечку Бедбург був страчений маніяк і вбивця-людожер Петер Штумпф, якого прозвали "перевертнем з Бедбурга". 

У 1961 році тіло Сталіна було прибрано з Мавзолею Леніна.

У 1984 році прем'єр-міністр Індії Індіра Ганді була вбита своїми сикхськими охоронцями.

У 2011 році, згідно з розрахунками Фонду народонаселення ООН, на Землі народився семимільярдний житель.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 31 жовтня вшановує пам'ять святого Луки. Інші назви свята: "Лука", "День святого Луки", "Лука голодний". Особливою стравою цього дня була цибуля. 31 жовтня було прийнято молитися святому Луці про добрі стосунки в родині, про злагоду та кохання між чоловіком і дружиною. До нього також зверталися по допомогу рибалки й городники. 

Що сьогодні не можна робити

У День святого Луки не можна нікому позичати сіль. Навіть якщо попросив близький або родич - віддасте сімейне щастя. Є також заборони на свято Хеловін. Не можна обертатися, якщо вночі почули за спиною кроки. Не залишайте вікна та двері відчиненими, щоб духи не пробралися в будинок. Також не залишайте на ніч білизну на вулиці або на балконі. Вона притягне нещастя.  

Прикмети на 31 жовтня     

Читайте такожКоли Великдень у 2021 році: дата свята в УкраїніЗ давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

- ріжки місяця спрямовані на північ - буде суха і вітряна погода, на південь - до вогкості та дощу; 

- блідий місяць - буде дощ; 

- сніг не випав - тепла погода ще протримається. 

31 жовтня іменини 

Іменини у Йосипа, Давида, Миколи, Андрія, Івана та Сергія.

Вас також можуть зацікавити новини: