28 липня 2020 - яке сьогодні свято, прикмети і іменинники, що сьогодні не можна робити

28 липня – 209-й день року за Григоріанським календарем, до кінця року залишається 156 днів. В XX і XXI століттях цей день відповідає 15 липня Юліанського календаря.

Яке свято 28 липня 2020

У цей день світ відзначає Всесвітній день боротьби з гепатитом, День PR-фахівця, який День загадування бажань.

Читайте такожСвята в серпні: вихідні та святкові дні (календар)В Україні - «День хрещення Київської Русі - України», День PR-фахівця, у США - День пам'яті солдатів Буффало, День молочного шоколаду, в Сан-Марино - День перемоги над фашизмом, у Перу - День незалежності, у Канаді - День пам'яті жертв депортації франко-акадців, у Таїланді - День народження короля.

Пам'ятні дати 28 липня, річниці та події

У 1586 році сер Томас Херріот привіз до Великобританії та Ірландії картоплю.

У 1794 році були страчені 22 діяча Великої французької революції, в тому числі Максиміліан Робесп'єр і Луї Антуан Сен-Жюст.

У 1834 році відбулося відкриття Київського університету в честь святого Володимира.

В 1851 році було вперше у світі сфотографовано повне сонячне затемнення.

В 1866 році був прийнятий закон, що дозволяє використання в США метричної системи.

У 1868 році була прийнята 14-а поправка до Конституції США, що забезпечує громадянство будь-якій людині, яка народилася на території США. Головною метою поправки було забезпечити громадянство колишнім чорношкірим рабам. Також була дозволена необмежена імміграція китайців у США.

У 1896 році у Флориді було засновано місто Маямі.

У 1914 році почалася Перша світова війна - один з найбільш широкомасштабних збройних конфліктів в історії людства. Вона завершилася 11 листопада 1918 року. Приводом до війни послужило Сараєвське вбивство 28 червня 1914 р. австрійського ерцгерцога Франца Фердинанда сербським студентом Гаврилом Принципом, членом таємної організації «Млада Босна». В результаті війни припинили своє існування чотири імперії: Російська, Німецька, Австро-Угорська та Османська. Загинуло близько 10 мільйонів осіб, 22 мільйони постраждали.

У 1951 році відбулася прем'єра мультфільму Уолта Діснея «Аліса в Країні чудес».

У 1980 році пройшов багатотисячний похорон Володимира Висоцького.

У 1991 році в цей день було створено Спілку офіцерів України.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 28 липня вшановує пам'ять святого рівноапостольного князя Володимира - хрестителя Київської Русі. Також у цей день вшановується пам'ять святих мучеників Кирика та Уліти.

Що сьогодні не можна робити

Читайте такожКалендар весіль на серпень 2020: як зверни ідеальну датуСвято Хрещення Київської Русі вважається дуже великим для християн, тому забороняється займатися важкою фізичною роботою. Не можна сваритися, лихословити, злитися і заздрити. Постарайтеся провести цей день у святковому настрої. Варто утримуватися від гучних застіль, переїдання і зловживання алкоголем.

Прикмети на 28 липня

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- липа пожовтіла – осінь буде ранньою;

- дощ з ранку – до сонячного дня;

- веселки після дощу не видно - попереду багато ясних днів;

- туман ввечері – до дощу;

- коники голосно скрекочуть - до спеки.

28 липня іменини

Іменини у Василя, Володимира, Авудима і Петра.