День котів 2023: цікаві факти про улюбленців та гарні привітання

У Всесвітній день кішок 8 серпня зібрали гарні привітання та цікаві факти про хвостатих.

День кота - це добре свято, присвячене найпопулярнішій у світі домашній тварині. Кішки роблять наше життя цікавішим та щасливішим. Навіть їхні витівки не дратують власників, а радують їх. Відзначити цю дату можна, давши смачне частування хвостатому другу.

День кота 2022: дата свята

17 лютого відзначається День кота в Європі. Свято засноване італійською журналісткою, яка хотіла вшанувати пам'ять чорних кішок, убитих під час інквізицій. Цю дату відзначають європейські власники кішок.

Міжнародний день кішок відзначається 8 серпня. Заснований з ініціативи Фонду захисту тварин Америки. Багато країн також присвячують дні вусатим улюбленцям. Наприклад, День кота в Японії святкується 22 лютого, а в Росії - 1 березня.

Цікаві факти про кішок

  • Повністю чорне забарвлення у кішок вважається найрідкіснішим через масове винищення таких тварин в Середньовіччі. Більшість чорних кішок мають принаймні одну білу пляму. Єдина порода кішок, яка має повністю чорне забарвлення - бомбейська.
  • Природним забарвленням кішок вважається таббі (сірий з чорними смужками). Така шерсть була у диких предків кішок.
  • Домашні кішки є у 80% людей. Кішки популярніші за собак.
  • Кішки мають дуже гострий зір, але погано розрізняють кольори. Зокрема, вони не розрізняють червоні і помаранчеві відтінки.
  • Якщо кішка треться об вас, значить вона вас по-справжньому любить. Так вона залишає на господареві свій запах. Ще одна ознака любові - якщо улюбленець підставляє живіт.
  • Коти погано перетравлюють коров'яче і козяче молоко. Їх не можна занадто часто годувати молочними продуктами.
  • Коти здатні до дресирування, але тільки якщо самі цього захочуть.
  • 70% свого життя тварини проводять уві сні.
  • Якщо кіт несамовито нявкає перед зачиненими дверима -  це не обов'язково означає, що він хоче зайти. Йому важливо контролювати територію і знати, що на ній немає чужинців.
  • Ці тварини можуть спати при сильному шумі, але прокидатися від невеликого шереху. Коти навіть уві сні можуть відрізнити важливі для них звуки від фонового шуму.
  • Подушечки лап допомагають тварині безшумно пересуватися, а також оцінювати температуру поверхні і вловлювати вібрацію.
  • Кошенята люблять гратися з нерухомими іграшками, але з віком втрачають до них інтерес. Більшість дорослих кішок можуть грати тільки з тими предметами, які рухаються.
  • Дорослі тварини майже не спілкуються нявканням між собою. Вони нявкають тільки для звернення до господаря.
  • Стерилізація та кастрація збільшує тривалість життя цих тварин на 2-2,5 роки.

День кота 22 лютого - привітання та листівки

"Няв" – це значить "хочу їсти";

"Няв-няв-няв" – "іду гулять";

"Мур" – на ручки хочу сісти";

"Мур-мур-мур" – "лягаю спать".

"Няв-мур-мур" – "ходив у гості,

Там котлетки їв смачні".

"Мур-мур-няв" – "залиш мій хвостик,

Бо так боляче мені".

***

День сьогодні незвичайний,

пухнастий м'якенький,

Кішечки справляють свято,

"Мур-р-р" звучить тихенько.

Всім хвостатим та смугастим

Здоров'я бажаю,

А господарів з днем прекрасним

Ніжно привітаю.

***

Вітаємо всіх власників і любителів прекрасних, пухнастих і загадкових домашніх улюбленців! Бажаємо вашому другу міцного здоров'я, активного довголіття, нехай ваше спілкування приносить взаємну радість.

***

Всіх любителів кішок, вітаємо вас з днем цих чарівних і пухнастих тварин! Бажаємо вам, щоб ваша дружба завжди була взаємною, веселою і безтурботною. Нехай ваші пухнасті вихованці відповідають вам любов'ю, щирістю і відданістю! Бажаємо здоров'я вам і вашим кішкам!

***

Вітаю зі Всесвітнім днем кішок і побажати хочу, щоб ці милі створіння завжди залишалися добрими друзями людини, даруючи свою підтримку, тепло і ніжність. Нехай кішки будуть завжди улюблені людьми і оточені їх любов'ю!

Вас також можуть зацікавити новини: