День медсестри 2023: красиві привітання у віршах, прозі та листівках

У День медсестри подякуйте медикам за їхню важку і неймовірно важливу працю.

Щорічно 12 травня відзначається Міжнародний день медсестри. Встановлений він на честь сестри милосердя Флоренс Найтінгейл, яка допомагала пораненим солдатам у Кримській війні. Історія свята символічна для України, адже під час війни українські медсестри виконують неймовірно важливу роботу. У зоні бойових дій вони рятують життя наших військових, а в мирних містах забезпечують гідний рівень медицини.

День медсестри: історія свята

Міжнародний день медсестри встановлений на честь британської медсестри Флоренс Найтінгейл. Вона народилася 12 травня 1820 року в родині аристократів. Вона хотіла допомагати людям і вирішила стати медсестрою попри те, що ця професія вважалася негідною в Британії. 

З початком Кримської війни (1853 рік) вона переїхала у військовий госпіталь і допомагала пораненим солдатам. Найтінгейл врятувала багато життів, завдяки їй смертність солдатів значно знизилася. У 1934 році був створений Міжнародний фонд ім. Ф. Найтінгейл, з ініціативи якого Міжнародний день медичної сестри став щорічним святом.

Привітання з Днем медсестри у віршах і прозі

Доброта у медсестри

Багато краще за краси.

Доброта всіх зігріває,

І утішити встигає.

І укол не страшний нам,

Навіть не помітиш сам,

Досвідчена і спритна

У медсестри рука.

Нехай любов Вас окрилює,

Щастя хай не змінює!

***

Медсестра – це не просто робота,

Це постійна праця і турбота,

Білий халат одягнений не дарма!

На охороні здоров'я стоїть медсестра.

Сьогодні свято у вас,

Прийміть вітання від нас,

У вас всіх серденько бринить,

Медсестри, вітання прийміть!

***

Медсестра для нас, як світло у віконці,

Без неї не обійтися нам ніколи

Ласкаво погляне, як сонце,

Вилікує миттєво й без уколів.

З днем медсестри привітати Вас поспішаю,

Великих успіхів у роботі Вам побажаю,

Нехай завжди збувається всі мрії

І ніколи не покидають надії!

***

Вітаю з Міжнародним днем медсестри! Спасибі за дуже важливу і потрібну працю. Бажаю здоров'я, успіхів, сил і гарного настрою. Нехай робота приносить задоволення, а вдома панує любов і благополуччя!

***

Сьогодні є привід привітати шанованих медичних сестер з їх святом. Цю професію вибирають найдобріші, найгуманніші, найбільш чуйні люди. Ви не тільки лікуєте рани і топите лід сердець, а й вселяєте віру в добро, в зцілення, даруєте надію. Дякуємо вам за вашу працю і будьте завжди здорові.

***

Вітаю з Міжнародним днем медичної сестри і бажаю білосніжної посмішки, як робочий халат, міцного здоров'я, як медичний спирт, вірної удачі, як клятва Гіппократу, теплої погоди в душі, як твоя турбота про пацієнтів і справжнього щастя в житті з ліцензією на успіх.

З Днем медсестри 2022: картинки і листівки

Вас також можуть зацікавити новини: