День рибалки 2023: яскраві листівки та привітання

У День рибалки в Україні вітають любителів і професіоналів своєї справи.

Всесвітній день рибальства, свято професіоналів і любителів у сфері рибної ловлі, відзначають у світі щороку 27 червня з 1985 року.

Таке рішення було прийнято на Міжнародній конференції з регулювання та розвитку рибальства, щоб підкреслити важливість цього виду діяльності, який забезпечує роботою близько 60 мільйонів людей.

Це свято присвячене підприємцям, інспекторам, екіпажам риболовецьких суден та іншим працівникам рибного господарства. Однак міжнародний день рибалки відзначають не тільки професіонали, а й просто любителі посидіти з вудкою біля річки.

Адже рибна ловля - не тільки промисел, а й надзвичайно популярне у всьому світі й найпоширеніше хобі, одне з масових захоплень людства. Тільки в Україні налічуються мільйони рибалок-любителів і кожного року їх кількість зростає.

Коли в Україні День рибалки - історія свята

Професійне свято День рибалки було встановлено в Україні указом президента № 464/95 від 22 червня 1995 року. Згідно з документом, професійний День рибалки Україна відзначає щороку в другу неділю липня. Цього року це - 9 липня.

На честь професійного свята працівників рибного господарства та рибалок проводяться ярмарки, змагання з рибної ловлі, навчальні семінари та інші заходи. 

Відзначення цього свята - ще й хороший привід нагадати про відповідальне використання водних біоресурсів, природні запаси яких зменшуються з кожним роком. Тому не забувайте про дбайливе ставлення до мешканців водойм.

Вітаємо всіх рибалок з міжнародним святом і бажаємо їм хороших уловів!

Вас также могут заинтересовать новости: