20 липня 2020 - яке сьогодні свято, прикмети і іменинники, що сьогодні не можна робити

20 липня – 201-й день року за Григоріанським календарем, до кінця року залишається 164 дня. В XX і XXI століттях цей день відповідає 7 липня Юліанського календаря.

Яке свято 20 липня 2020

У цей день світ відзначає Міжнародний день торта, День ходіння по бордюрах, Міжнародний день шахів, Всесвітній день стрибка.

Читайте такожІменини в серпні 2020 - як правильно вибрати ім'я дитиніВ США - День вилазки зі своєї буди, День льодяників на паличці, День печива з передбаченням, День Місяця, День потворних вантажівок, в Аргентині, Бразилії, Еквадорі, Уругваї - День одного, в Японії - День моря, в Коста-Ріці - День інженера, в Ботсвані - День президента, в Мексиці - Фольклорний фестиваль «Гелагеца» («Понеділок на пагорбі»), в ЦАР – День посадки дерев, в Болгарії – Ільїн день, в Гондурасі – День Лемпіри, в Колумбії – День незалежності, у Киргизстані – День Національної гвардії, у Норвегії – День народження кронпринца, в Україні - День шахів.

Пам'ятні дати 20 липня, річниці та події

У 1534 році у Великобританії було засновано перше в світі видавництво.

У 1877 році у Франції був винайдений праксиноскоп (попередник кінопроектора) і створено перший у світі мультфільм.

У 1917 році була зареєстрована компанія «Bayerische Motorenwerke» або BMW, яка об'єднала «Rapp Motoren-werke» і «Gustav Otto Flugmaschinenfabrik». Спочатку BMW випускала авіаційні мотори. Тому емблема компанії - обертається гвинт літака.

У 1924 році В Парижі була заснована Міжнародна шахова федерація - FIDE. Саме тому 20 липня відзначається як Міжнародний день шахів.

У 1936 році конвенція, підписана в Монтре, віддала під юрисдикцію Туреччини протоки Дарданелли і Босфор.

Читайте такожВихідні у серпні 2020: коли та скільки будемо відпочивати (календар)В 1940 році американський музичний журнал «Billboard» опублікував перший список найпопулярніших пісень.

У 1960 році вперше в історії главою уряду була обрана жінка: прем'єр-міністром Шрі-Ланки стала Сірімаво Бандаранаіке.

В цей день в 1969 році американський «Аполлон-11» здійснив першу в історії пілотовану посадку на Місяць. Модуль здійснив посадку до Моря Спокою о 20-й годині 17 хвилин за Гринвічем.

У 2005 році в Канаді на загальнонаціональному рівні набув чинності закон про одностатеві шлюби.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 20 липня вшановує пам'ять преподобної Єфросинії, відомої як Авдотья або Євдокія. Зазвичай на Євдокію починаються сильні дощі. Тому в народі день назвали Авдотья Сеногнійка. Селяни готували серпи до жнив, точили коси. Якщо 20 липня окур будинок димом дубового листя, то в ньому ніколи не буде пожежі.

Що сьогодні не можна робити

Не варто засмучуватися з будь-якого приводу, день - для веселощів.

Прикмети на 20 липня

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- бджоли злі на Євдокію – буде посуха;

- дощ - ще 7 тижнів з різною періодичністю будуть йти дощі.

20 липня іменини

Іменини Германа, Сергія, Євдокії, Єфросинії, Фоми і Павла.