День морського і річкового флоту України: історія свята і красиві привітання

У цей день разом відзначають своє професійне свято працівники військового та цивільного флоту.

Сьогодні, 3 липня, відзначається спільне свято Військово-Морських сил України, а також річкового і морського флоту. Робота моряків відповідальна, важка і неймовірно важлива для нашої країни. Флот захищає Україну на воді, а також відстоює наші морські кордони. У цей день всі працівники цивільного та військового флоту приймають привітання та подяку.

Історія свята

На початку 2000-их років цивільний флот і військові ВМС України відзначали свої свята окремо. 18 листопада 2008 року Віктор Ющенко встановив професійний день працівників морського і річкового флоту і ВМС у першу неділю липня, а минулі свята були скасовані.

У 2011 році Віктор Янукович призначив датою свята останню неділю липня. Але Петро Порошенко указом 2015 року повернув стару дату. У 2021 році День морського і річкового флоту України відзначається 7 липня.

Привітання з Днем морського і річкового флоту України

Вітаю з Днем флоту України та бажаю міцного здоров'я, впевнених сил, вірних цілей, великих ідей, бравої удачі, безперечних успіхів, величезних досягнень, великих перемог та непереможної хоробрості серця.

Вітаємо всіх причетних до Дня Флоту України! Нехай наші судна будуть непотоплювані навіть у найважчий і найстрашніший шторм. Супутнього вітру та вдалого плавання, яке приносить тільки радість, а не горе. Із професійним святом і нехай сонце завжди сяє для українського флоту.

Із Днем Флоту України всіх, хто має до цього відношення. Нехай ваша служба буде простою та приємною, нехай шторму обходять стороною, а життя тішить лише сонячною погодою. Зі святом та успіхів на шляху професійному та особистому, нехай збудуться всі сподівання та виправдаються всі надії.

Бажаю я рідній країні

Ще поплавати хвилею.

Підняти колишню славу,

Щоб гордість за державу

І за суди, і за людей,

Щоб було багато кораблів.

Вітаю з Днем флоту! Бажаю міцного здоров'я, впевнених сил, вірних цілей, великих ідей, бравої удачі, безсумнівних успіхів, величезних досягнень, великих перемог і непереможної хоробрості серця.

***

З Днем флоту України вітаю тебе! Бажаю плисти по життю легко і вільно, як по морських хвилях, бажаю успішних проривів і гучних перемог. Нехай хвилюється море, а не твоє серце, нехай здається ворог, а не ти. І скільки б років не минуло, залишайся завжди здоровий, міцний, відважний і непереможний.

Вас також можуть зацікавити новини: