Пікантний фарширований перець, политий соусом, – смакує просто неймовірно!
Перець фарширований – нескладна страва, яка має приголомшливий смак.
Незмінним інгредієнтом цієї страви є сам болгарський перець. А варіантів того, з чим приготувати фарширований перець, є безліч. Чи не найпоширенішим є перець, фарширований м'ясом та рисом. Начинити перець можна також різноманітними овочами, грибами, сиром, а також крупами і навіть макаронами.
Готувати їх можна у духовці, мікрохвильовій печі, на грилі, у мультиварці або просто на плиті. Перці тушкують у бульйоні, підливці або сметані. Подають фаршировані перці, поливши соусом, в якому вони готувалися.
Для підливи
Відварити рис до напівготовності у великій кількості води без солі.
У перців вирізати хвостики, а також прожилки всередині з насіннєвою серединкою.
Приготування фаршу. У миску викласти м'ясний фарш, рис, пропущений через прес часник, сіль, перець. Цибулю натерти на тертці, віджати сік і покласти до фаршу. Добре перемішати. Накрити миску з фаршем плівкою або тарілочкою й залишити хвилин на 20-30.
Приготування підливи. Цибулю нарізати не дуже дрібно, моркву потерти на великій тертці й обсмажити до прозорості. Додати сіль, цукор і томатну пасту. Перемішати й просмажувати ще 2-3 хвилини. Готову засмажку перекласти в каструлю.
Заповнити кожен перець фаршем. На невеликій кількості олії підпекти перці з усіх боків до золотинки. Обсмажені перці викласти в каструлю поверх засмажки.
Залити водою таким чином, щоб верхній шар не був повністю покритий. Покласти на вогонь і довести до кипіння. Додати часник, нарізаний часточками, перець горошком і лавровий лист. Накрити кришкою й тушкувати на маленькому вогні 40 хвилин.
Приготування заливки. Змішати сметану з борошном і влити трохи бульйону з каструлі з перцями. Перемішати вінчиком, щоб не було грудочок. Гарно полити заливкою всі перці. Дати закипіти. Протушкувати ще 10 хвилин.
Моркву, часник та цибулю дрібно нарізати. Обсмажити на соняшниковій олії. Потім додати томатну пасту. Перемішати та обсмажувати, помішуючи, пару хвилин, до легкого аромату.
Частину обсмажених овочів викласти у миску з фаршем, грибами і рисом. Посолити та поперчити за смаком, перемішати.
Другу частину овочів викласти в каструлю, додати сметану, перемішати.
Перець начините фаршем, викласти у каструлю. Влити води так, щоб вона покривала перець майже повністю. Додати сіль, лавровий лист і запашний перець. Довести до кипіння, зменшити вогонь. Накрити кришкою і готувати на помірному вогні до готовності (близько тридцяти хвилин).
Подавати готовий фарширований перець можна, присипавши зеленню.
Читайте такожІдеальний сирний соус: найкращі рецепти приготування
Солодкі болгарські перці розрізати на дві половинки й очистити від насіння. Начинити половинки перцю підготовленим як зазвичай м'ясним фаршем.
Помідор нарізати кружечками і викласти його на кожен перчик поверх фаршу. Рясно посипати тертим сиром. Відправити у духовку. Запікати впродовж 20-25 хвилин.
Готову страву посипати зеленню. На гарнір можна подати рис, молоду картопельку.