Ніжний пряний смак гарбуза дозволяє готувати з нього як солодощі, так і солоні страви.
Гарбуз - це традиційний продукт святкового столу на Хелловін. 31 жовтня на свято Хелловін по всьому світу прийнято готувати солоні і солодкі страви з цього смачного овоча. Гарбуз дуже корисна і сповнена вітамінів, і має особливий пряний смак. Незалежно від того, святкуєте ви Хелловін, страви з гарбуза обов'язково сподобаються вашим рідним.
Гарбуз помити і очистити від шкірки, нарізати великими кубиками. Рис промити під водою. Покласти гарбуз в каструлю, повністю залити водою, довести до кипіння і варити 10 хвилин на слабкому вогні.
Через 10 хвилин додати в каструлю рис і варити до його готовності (приблизно 20 хвилин). За 5 хвилин до готовності влити молоко, всипати цукор, посолити, додати корицю і шматочок масла. Після приготування зняти каструлю з плити і потовкти кашу товкачем.
За бажанням додати в кашу родзинки, курагу, горіхи.
Гарбуз очистити від шкірки і натерти на крупній тертці. Яйця з цукром збити міксером. До натертого гарбуза додати яйця з цукром, сметану, соду, апельсиновий сік, корицю. Перемішати. Додати в суміш борошно і ще раз перемішати.
Форму для випічки змастити вершковим маслом, залити в неї тісто і поставити в духовку. Випікати 1 годину при температурі 180-190 градусів.
Гарбуз очистити від шкірки і натерти на тертці. З'єднати в мисці всі інгредієнти і перемішати.
Сковороду нагріти, на невеликій кількості масла обсмажити оладки з двох сторін до золотистої скоринки на маленькому вогні. Подавати з джемом, яблуками або варенням.
Гарбуз очистити, видалити насіння, нарізати невеликими кубиками. Цибулю дрібно подрібнити, гриби дрібно нарізати.
Гриби обсмажити на сковороді на оливковій олії до готовності. Залишки масла після смаження зберегти. Окремо смажити гарбуз і цибулю 10 хвилин. Гарбуз з цибулею і гриби перекласти в каструлю, залити водою і варити 10 хвилин.
Через 10 хвилин зняти каструлю з плити, перебити блендером і розлити суп по тарілках. У кожну тарілку покласти обсмажене насіння гарбуза. Полити оливковою олією після смаження грибів, додати сухарики.
Гриби в цьому рецепті можна замінити курячим м'ясом.
Читайте також на УНІАН: