Народне свято 26 січня: зробіть це. щоб весь рік не хворіти

Народне свято 26 січня відоме під назвами Федорів день, Федір Студит, поминальник, Єрмилів день.

Православна церква України 26 січня за новим стилем вшановує пам'ять візантійського святого і настоятеля Феодора Студита. За старим стилем 26 січня згадували мучеників Ермілу і Стратоніка Сінгідонских.

У народне свято 26 січня українці часто влаштовували поминальний день, відвідуючи церкву і молячись за упокій душ померлих близьких. По можливості в цей день їздили на цвинтар і прибирали могилу рідної людини, приносили свіжі квіти.

Наші предки проводили це народне свято вдома. Дата 26 січня вважалася небезпечною через підвищений ризик захворіти, потрапити в неприємності або заблукати в дорозі. Без крайньої необхідності люди намагалися не виходити з дому, а також не випускали на вулицю котів, собак і домашню худобу.

У свято 26 січня наші предки шанували собак і кішок - дозволяли їм залишатися в будинку і спати на печі, пригощали ласощами зі столу. За їхньою поведінкою передбачували погоду в найближчі дні. Якщо кіт або собака ховаються в тепле місце і притискаються до господаря, то люди очікували морозу, а якщо просяться на вулицю, то скоро настане потепління.

За прикметами, для міцного здоров'я в цей день потрібно полежати на місці, де любить спати кішка, або покласти кішку на хворе місце. Тварина допоможе вилікувати будь-які хвороби і позбутися від болю. А щоб дитина протягом року міцно спала, потрібно ненадовго покласти в його колиску кота.

26 січня - вдалий день для будь-яких медичних операцій, лікування, цілющих процедур. У жінок в цей день легко пройдуть пологи. Для міцного здоров'я протягом року треба з'їсти сьогодні горохову кашу.

26 січня - знак Зодіаку

Народжена 26 січня людина за знаком Зодіаку - Водолій. Іменинники цього дня наполегливі і працелюбні. Вони досягають своєї мети будь-якою ціною. Такі люди прагнуть до постійного саморозвитку і рідко бувають задоволені собою. У них незвичайні інтереси і нестандартне мислення, велика сила волі. Народжені 26 січня люди дуже талановиті у своїй справі, але в побуті ліниві. 

Що не можна робити 26 січня

Не можна в цей день виганяти на вулицю собак або кішок. Також категорично заборонено ображати тварин.

Не можна брехати, перебільшувати, недоговорювати в цей день. Будь-який обман пізніше обов'язково розкриється і зіпсує вашу репутацію. Також не можна помилково лестити іншим людям, інакше співрозмовник зрозуміє, що його намагаються задобрити лестощами.

Уникайте сварок, образ і конфліктів в цей день, особливо з близькими людьми. Не варто псувати відносини з рідними, інакше спілкування налагодиться нескоро.

Прикмети погоди 26 січня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Якщо погода безвітряна, але в лісі шумлять дерева, то наближаються затяжні заморозки.
  • Синички багато щебечуть - до ранньої весни.
  • Вночі видно кола навколо місяця - до хуртовини.
  • Північний вітер подув - до похолодання і вологій погоді.
  • Ніч дуже зоряна - до хорошого врожаю зерна в цьому році.
  • Під час заходу сонця немає хмар - в наступні дні погода покращиться.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: