Запечені скибочки картоплі є м’якими всередині й мають тонку хрустку скоринку.
Картопля по-селянськи – проста ситна й смачна страва з картоплі.
Така картопелька виходить м’яка всередині та має хрустку золотисту скоринку з пряним смаком та ароматом. Вона добре пропечена, а також просочена різними приправами і часником – загалом пальчики оближеш!
Ароматна картопля по-селянськи є чудовим гарніром до багатьох страв. Ця запечена картопелька дуже смачно поєднується з багатьма соусами.
Картоплю почистити, вимити та нарізати шматочками. Для цього кожну картоплину розрізати навпіл і кожну половинку поздовжньо розрізати на шматочки.
Пересипати картоплю в каструлю, поставити на плиту й залити окропом (можна накип’ятити воду в чайнику). Варити під кришкою з моменту закипання 3 хвилини. Зняти з плити та злити всю воду. Картоплю трохи остудити.
Ввімкнути духовку на 220°С.
У спеції влити всю олію та перемішати. Влити олію зі спеціями в картоплю. Накрити каструлю з картоплею кришкою й інтенсивно потрусити. Спеції повинні бути рівномірно розподілені.
На застелене фольгою деко в один ряд викласти шматочки картоплі. Змащувати фольгу олією не потрібно.
Випікати 20-30 хвилин при 220°С, не знижуючи температури. Орієнтуватися слід на стан картоплі: щойно вона стане золотистою й підрум’яниться – готово.
Подавати теплою. Дуже смакує така картопля зі сметанним соусом.
Картоплю очистити, вимити й обсушити. Нарізати її великими часточками. Скласти картоплю в миску, яка підходить для використання в мікрохвильовій печі.
Читайте такожРум’яні, духмяні та соковиті: рецепти найсмачніших запечених курячих крилець
Додати в картоплю сіль, чорний мелений перець, солодку мелену паприку й рослинну олію.
Добре перемішати картоплю і відправити запікатися в мікрохвильовку (кришкою картоплю не накривати). Готувати 8 хвилин при потужності 800 Ватт.
Потім дістати картоплю, додати до неї подрібнений часник та перемішати. Покласти запікатися ще на 8 хвилин.
Подавати картоплю в гарячому вигляді зі свіжими овочами.