Такий торт – не просто смачний, а ще й дуже красивий смаколик.
Мусовий торт вважається справжнім трендом сучасної кулінарної майстерності.
Читайте такожСмачна випічка з листкового тіста: рецепти різноманітних смаколиків
Основою в такому торті виступає будь-який вид бісквіта або ж пісочне тісто. Цей шар повинен бути доволі тонким.
Мус можна для торта використовувати будь-який. Класичним вважається шоколадний на основі білого, молочного або гіркого шоколаду. Начиняти торт можна по-різному, проявивши всю свою фантазію. Покриватися мусовий торт може глянцевою глазур’ю чи шоколадом.
У склянку налити 100 мл води, всипати желатин і залишити для набухання.
Готуємо основу. Спершу подрібнити печиво в крихту. Вершкове масло розтопити і всипати в нього крихту з печива, перемішати.
У роз'ємну форму викласти пісочно-масляну крихту й утрамбувати її ложкою. Поставити форму з основою в морозильну камеру на 10 хвилин, поки готується мус.
Готуємо шоколадний мус. У невелику каструлю налити молоко, всипати цукор і поставити на вогонь. Нагріти до розчинення цукру.
Додати в каструлю какао-порошок і набряклий желатин, перемішати до однорідності. Маса повинна нагрітися, але не закипіти. Вимкнути вогонь, додати сметану. Вмішати сметану вінчиком, щоб вийшов однорідний шоколадний крем.
Банани очистити від шкірки. Розрізати кожен на 4 частини - навпіл уздовж, а потім поперек.
Форму з пісочною основою дістати з холодильника. Розкласти на основу шматочки бананів. Залити банани шоколадним мусом. Поставити торт у холодильник на 2-3 години, а краще на ніч. Потім дістати форму з холодильника і звільнити торт від бортів. За бажанням можна прикрасити тертим шоколадом. Перекласти шоколадний торт на тарілку і подавати до столу.
Для бісквіта
Для полуничного компоте
Для вершкового мусу
Для прикрашання
У миску вбити куряче яйце, додати цукор. Збити блендером до утворення пінливої суміші. Всипати просіяне борошно і розпушувач. Акуратно ложкою (знизу-вгору) перемішати тісто, щоб воно стало однорідним, але не осіло.
Дно і бортики форми змастити вершковим маслом, вилити бісквітне тісто. Духовку розігріти до 180°С. Бісквіт випікати близько 30 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною зубочисткою. Вийняти бісквіт з форми. Вирізати коло за розміром рознімної форми, в якій буде збиратися торт. Даємо коржу охолонути.
Заздалегідь потрібно приготувати желатин згідно з інструкцією, вказаною на упаковці.
Тим часом готуємо основу для полуничного компоте. Свіжу або заморожену полуницю промити, просушити і блендером перетворюємо на пюре. Перелити його в каструльку, додати цукор і покласти на вогонь, варити до повного розчинення цукру, перемішуючи. Вимкнути вогонь.
Читайте такожНіжно-повітряний "Київський торт": як приготувати легендарний смаколик
Желатин слід розпускати на водяній бані або на повільному вогні на плиті, не доводячи до кипіння, постійно перемішуючи. Желейну суміш поділити на дві частини. Одну з'єднати з полуничним пюре і ретельно перемішати.
В іншу металеву миску влити густі вершки, додати цукор і ванілін, покласти на вогонь, розігріти суміш, але не довести до кипіння, збити суміш вінчиком. Влити решту желейної суміші й ретельно перемішати.
Тепер можна збирати торт. Форму або кулінарне кільце краще затягнути харчовою плівкою, щоб потім торт було легше вийняти. Бісквіт покласти в роз'ємну форму.
Зверху вилити мусовий крем. Покласти в холодильник на годину, дати застигнути першому шару крему. Потім залити шар полуничного компоте й знову покласти в холодильник на годину. За бажанням готовий торт можна залити глазур'ю або прикрасити свіжими ягодами полуниці.