В основі крафіна - здобне дріжджове тісто, а для прошарку використовуються родзинки, цукати, журавлина, горіхи.
Крафін – незвичайна і дуже смачна випічка. Він являє собою поєднання круасану і кексу, а готується із здобного дріжджового тіста й присмачується великою кількістю начинки.
Така напрочуд красива й мережана паска стане справжньою окрасою святкового столу.
Дріжджі та 1 чайну ложку цукру розвести в теплому молоці. Покласти в тепле місце до підняття пінної шапочки.
Яйця, жовтки, цукор та ванільний цукор збити в світлу пишну піну.
Борошно просіяти в миску, зробити поглиблення. Влити в нього дріжджі з молоком, яєчну суміш, додати сіль і перемішати.
Читайте такожНайкраща паска на Великдень: як приготувати ніжну святкову здобу
Миску змастити розтопленим вершковим маслом, помістити туди тісто, трохи змастити зверху маслом. Накрити харчовою плівкою й покласти в тепле місце на 1-1,5 години.
Журавлину залити окропом на 15 хвилин, відкиньте на сито і просушити паперовим рушником. Мигдальні пелюстки злегка підрум'янити на сухій сковороді.
Розділити тісто на декілька частини відповідно до своїх форм. Округлити тісто, накрити харчовою плівкою і залишити відпочити на 10 хвилин.
Присипати робочу поверхню та тісто борошном. Розкачати в дуже тонкий прямокутний пласт. Змастити його розм'якшеним вершковим маслом. Посипати мускатним горіхом, в'яленою журавлиною та мигдальними пелюстками.
Скрутити тісто в рулет, накрити харчовою плівкою і покласти в тепле місце. Те ж саме зробити з усіма частинами тіста.
Рулет розрізати гострим ножем посередині уздовж, не дорізаючи до кінця. Закрутити спіраллю одну половинку рулету до його початку. Другу половинку закрутити спіраллю, піднімаючи й укладаючи поверх першої.
Акуратно помістити в форму для випікання, накрити харчовою плівкою і відправити в тепле місце на 20 хвилин для підйому.
Випікати у попередньо розігрітій 200°C духовці 10 хвилин. Потім знизити температуру до 180°C. Форми накрити зверху фольгою на 10 хвилин, потім акуратно зняти її й продовжити випікати ще 15 хвилин.
Повністю остудити крафіни. Посипати їх цукровою пудрою.