Іменини Ольги в січні 2024: значення імені та красиві привітання

Як привітати Ольгу з Днем ангела і яку листівку їй відправити - у нашій добірці.

Значення імені Ольга має два шляхи: давньоскандинавський і давньослов'янський. У першому випадку воно звучить, як Helga, що означає "свята", "священна", "мудра", "світла", "ясна", "фатальна". Давньослов 'янський варіант походить від імен Вольга, Волх - "сонячна", "хороша", "значуща", "велика".

Іменини Ольги відзначають кілька разів на рік: 3 січня, 10 лютого, 6 березня, 14 березня, 17 липня, 24 липня, 23 листопада. Покровителькою дівчат з іменем Оля вважається свята княгиня Ольга Рівноапостольська.

У цей день прийнято читати молитву святій Ользі: "Моли Бога про мене, свята угодниця Божа Ольга, яко аз старанно до тебе вдаюся, швидкому помічнику і молитовнику про душу мою".

Історик та релігієзнавець Ігор Козловський каже: 

Цей день саме для християнства в Україні, насамперед, має велике значення, тому що це фактично перша правитильниця, яка приймає офіційне християнство за православними переказами від Візантійського імператора. І вона приймає делегації християн як з Західної Європи, так і Візантії. Будуються перші християнські храми. Це ще не є прийняття християнства взагалі, але це є певний приклад, приклад самої Ольги як людини, яка свідомо приймає хрещення і фактично показує той самий необхідний приклад. Так, її син Святослав залишається язичником і він фактично продовжує ту лінію, яка була характерна взагалі для князів того часу, і її онук Володимир також спочатку був язичником, і навіть в 985 році він робить реформування язичництва, і встановлює загальний пантеон (богів - УНІАН) для всієї території Русі, але ж потім він буде приймати християнство. І Ольга, як і Володимир, входять в історію саме православної церкви, взагалі християнства на цих теренах як ті, хто впровадив християнство як об’єднуючу релігію всього населення, яке проживало на цих теренах. Ми пам’ятаємо, не тільки слов’янське населення, там проживали і балти, і угро-фінни, і тюрки. Тобто цей крок і вносить її (Ольгу) до святих як людину, яка є тою, хто започатковує християнство на цих землях.  

Привітання з Днем ангела Ольги - листівки та побажання

Оленька! Бажаю, щоб твоя свята тезка завжди залишалася твоїм вірним супутником. Нехай вона оберігає тебе у всьому. Нехай вона подарує тобі віри, мудрості та терпіння, допоможе впоратися з будь-якою ситуацією. Бажаю, щоб сили великої святої княгині передалися тобі, наповнили твоє тіло здоров'ям, голову розумом, а серце добротою та любов'ю. З днем Ольги!

***

Оленька, вітаю тебе зі святом твоєї небесної покровительки, рівноапостольної княгині Ольги! У цей світлий день хочу побажати доброго здоров'я і благоденства тобі і всім твоїм домочадцям. Нехай Господь береже тебе, направляючи на твій шлях добрих людей з чистими помислами і зневажаючи недоброзичливців. Мир твоєму дому і многая літа!

Оленько, нехай життя твоє завжди буде легким і повітряним, як повітряні кульки, такою ж яскравою і строкатою, сповненою радості та позитиву. Нехай над головою твоєю завжди сяє сонце, обіймаючи тебе своїм промінням, граючи в твоїм волоссі, підкреслюючи твою красу. Будь завжди такою ж доброю і ніжною, радуй своєю прекрасною чарівністю цей світ і завжди будь щаслива.

***

Вітаю з Днем Ольги і щиро бажаю добра, миру і безмежного щастя! Нехай свята Ольга пошле тобі мудрість, сили і удачу, щоб захистити тебе від усіх проблем і бід! Щиро посміхайся і живи в гармонії з собою!

***

Вітаю з Днем Ольги. Бажаю ніжності, любові, чарівності, трепету душі, безмежної доброти і неземної краси. Нехай цей світ для тебе буде барвистим, цікавим, відкритим. Нехай це життя дарує тобі тільки щасливі моменти, щирі посмішки і великі можливості!

Вітаю з Днем Ольги і від щирого серця бажаю міцних сил і здоров'я, стійкого самовладання і цілеспрямованості, непереможної відваги і наполегливості, впевненості в собі і обов'язкового досягнення всіх поставлених цілей. Удачі і блаженного життя!

***

Оля, сьогодні твій день ангела чи інакше іменини! Вітаємо тебе від щирого серця! Нехай у тебе все буде чудово та чудово! Нехай і сьогодні, і потім дні проходитимуть весело, вдало та щасливо! Ти найкрасивіша і чудова!

Оленька, нехай життя твоє завжди буде легким і повітряним, як повітряні кульки, таким ж яскравим і строкатим, повним радості і позитиву. Нехай над головою твоєю завжди сяє сонце, обіймаючи тебе своїми променями, граючи в твоєму волоссі, підкреслюючи твою красу. Будь завжди такою ж доброю і ніжною, радуй своїм прекрасним чарівністю цей світ і завжди будь щаслива.

Вас також можуть зацікавити новини: