Церковне свято 23 травня 2022 - яким святим молитися, прикмети і заборони дня

Що можна робити 23 травня, а від яких дій краще відмовитися за заповітами предків - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.

Згідно з переказами, апостол Симон був братом Господа по плоті та Юди, ставився до дванадцяти апостолів. Походив з міста Кани, за це його прозвали Канаїтом, а прізвисько "Зілот" він отримав, як затятий прихильник законів. Симон любив Господа і скрізь слідував за ним, проповідував у багатьох містах і країнах. Помер у Британії - був розп'ятий на хресті.

На честь пам'яті святого сьогодні відзначається народне свято 23 травня - Симонов день.

Православне свято 23 травня - день пам'яті преподобного Симеона

Симеон жив у другій половині XII століття і, духовно прийшовши до бажання бути ближче до Бога, подвизався в Києво-Печерській обителі. Багато читав священних книг, вивчав житіє святих мучеників і хотів був подібний до них. За своє життя написав біографії кількох печерських ченців. Був єпископом міста Володимир, але після смерті його мощі перенесли до Києва.

Прикмети 23 травня

  • птахи співають до самого ранку - скоро підуть дощі;
  • дощовий день 23 травня - літо також буде непогожим;
  • увечері хмари пливуть купами - наступного дня чекати гарної погоди;
  • орати землю на Симона - до невдач.

Що сьогодні не можна робити

Наші предки в цю дату відзначали іменини Матінки Землі, тому не орали і не обробляли її, але можна було засівати пшеницю. Рити ями, забивати кілки і як-небудь турбувати землю не можна - великий гріх. Також не рекомендується сьогодні ховати або перераховувати гроші - до злиднів.

Що можна робити 23 травня

Мати Сира Земля в цю дату наділяє рослини цілющими властивостями, тому за старих часів люди 23 травня відправлялися в ліс. Збирати трави можна було тільки в чистому одязі і чистими руками. Якщо ви не займаєтеся збором трав, то можете сьогодні прибрати вдома. Головне - не лінуватися.

Вас також можуть зацікавити новини: