День харчовика 2022: красиві привітання та слова подяки

У День харчовика в Україні вітають людей, які годують країну та наших військових.

Щороку третьої неділі жовтня відзначається професійне свято працівників харчової промисловості. 2022 року День харчовика відзначають 16 жовтня. Саме завдяки цим людям на полицях магазинів завжди є смачні продукти та ласощі, а наші військові на фронті не голодують.

День харчовика: історія свята

День працівників харчової промисловості – свято з великою історією. Запроваджене воно було ще у 1966 році.

В Україні це свято щорічно відзначається відповідно до указу президента України від 8 серпня 1995 року. Вшанування праці харчовиків відбувається у третю неділю жовтня. Таким чином, цьогоріч воно припало на 18 жовтня.

Тож, сьогодні всі вітання лунають на адресу тих, хто годує нашу державу, виготовляє якісні продукти й робить життя українців смачнішим.

УНІАН зібрав найрізноманітніші вітальні вірші та прозові рядки з нагоди Дня харчовика, а також красиві й щирі картинки і листівки.

З Днем харчовика – вірші та листівки

***

Для вас, трударі харчопрому,

Любов до прекрасного знайома.

Годувати народ – добра справа,

Щоб нація не схудла,

Була сита, була здорова,

Привітаю знову вас і знову!

***

Бажаю, щоб ви нас смачно годували!

Щоб з душею ви працювали завжди!

Щоб вдосталь весело відпочивали!

І в щасті жили довгі роки!

Без їжі, як і без води:

Ні туди та ні сюди!

Тому харчовикам ми вдячні

За страви всі поживні й смачні!

Бажаю вдосталь відпочивати,

І клопоту зовсім не знати!

Чи в світі їжа головна?

Ми можемо відповісти:

Працюєте ви не дарма,

Бо нам завжди є що поїсти!

Харчовиків ми всіх вітаєм,

Здоров'я всім їм ми бажаєм!

Готуйте нам і щось творіть –

Щоб смачно нам на світі жить!

Привітання з Днем харчовика у прозі

***

Вітаю з Днем працівників харчової промисловості. Бажаю натурального щастя і радості без ГМО, а також успіхів у роботі, відмінних результатів і хороших ідей. Нехай кожен день дарує усмішку і надію, а також неймовірний смак великих перемог.

***

Сьогодні звучать привітання, від щирого серця побажання: хай усмішка не сходить з лиця, хай щасливими будуть очі, а все, що навколо – приносить радість і задоволення. З Днем працівників харчової промисловості!

Вітаю з Днем працівників харчової промисловості. Нехай твоє благополуччя буде ситним, як перші страви, удача – смачною, як другі, а кохання – солодким, як десерт. Бажаю тобі здорового, повноцінного і збалансованого життя.

***

Вітаю всіх співробітників харчопрому, людей, які в буквальному сенсі годують наш народ. Бажаю, добробуту й достатку, щоб столи ломилися від їжі, а гості падали від задоволення. Бажаю веселою, ситого й радісного життя, щоб вистачало і хліба, і видовищ. Зі святом!