Харрісону Форду - 79: найбільш знакові ролі зірки "Індіани Джонс", які зробили його легендою

Сьогодні, 13 липня, акторові виповнилося 79 років.

13 липня американський актор Харрісон Форд відзначає свій день народження. Сьогодні йому виповнилося 79 років. Харрісон є номінантом на премію "Оскар", BAFTA, чотириразовий номінант і володар спеціальної премії "Золотий глобус", а також почесного "Сезара".

На честь свята пропонуємо вам згадати його найбільш знакові ролі в культових стрічках.

"Зоряні війни"

Форд зіграв у "Зоряних війнах" Хана Соло. Саме ця робота прославила його на весь світ, попри те, що сам Харрісон вважав свого героя недостатньо глибоким персонажем, і мріяв, щоб його вбили.

"Індіана Джонс"

Харрісон в цьому фільмі зіграв головну роль. Він перевтілився в археолога, який тікає від погоні і дуже любить влазити в різні небезпечні пригоди. 

"Той, що біжить по лезу"

У центрі сюжету історія детектива зі спеціального відділу поліції Лос-Анджелеса Ріка Декарда (роль якого зіграв Харрісон), вимушеного розшукувати і знищувати штучно створених для важких і небезпечних робіт людей, яких називають реплікантами.

"Утікач"

У цьому фільмі актор зіграв доктора Річарда Кімбла, який біжить від поліції після звинувачення у вбивстві дружини. Потім він намагається розпочати власне розслідування. Картина викликала справжній ажіотаж серед кіноманів.

"Свідок"

У картині "Свідок" Форду дісталася роль детектива Джона Бука, який взяв під опіку малолітнього свідка вбивства. І саме завдяки цій ролі його номінували на "Оскар" за найкращу чоловічу роль.

Вас також можуть зацікавити новини: