"Війна" за права на "Чебурашку": "Союзмультфільм" збирається судитися з Японією

У 2017 році кіностудія повернула собі більш ніж 90% прав на використання образів і мультфільмів "золотої колекції".

Російська кіностудія «Союзмультфільм» заявила про намір повернути права на використання образу Чебурашки, які передали Японії 16 років тому.

Читайте такожУ країнах Близького Сходу заборонили мультфільм "Вперед" через ЛГБТ-персонаж Про це повідомили в кіностудії.

Там зазначили, що зараз з приводу дії договору 16-річної давності та його умов у російської та японської сторін є серйозні розбіжності. У Росії вважають, що договір втратив силу.

«Складність полягає в тому, що поточний договір складено згідно з японським законодавством і всі розгляду, в тому числі, в судовому порядку повинні бути реалізовані в Японії та потребуватимуть  залучення серйозних фінансових коштів», – заявили в кіностудії.

Зазначається, що у 2017 році «Союзмультфільм» повернув собі більш ніж 90 відсотків прав на використання образів і мультфільмів «золотої колекції».

Раніше УНІАН повідомляв, що японські мультиплікатори випустили перший короткометражний 3D-мультфільм про пригоди Чебурашки і крокодила Гени. Прем'єра була присвячена до 10-річчя японського лялькового серіалу про Чебурашку, у якому було 26 епізодів.