Щоб перці швидше дозріли і щедро плодоносили, приділіть їм трохи уваги в серпні.
Наприкінці літа починається період збору перців. Кожному дачникові хочеться якомога швидше насолодитися результатами своєї праці. На щастя, є кілька способів прискорити дозрівання і поліпшити врожайність овочів. Ми розповімо, що треба обривати у перцю і яке підживлення внести, щоб урожаю не було рівних.
Наприкінці літа дачникам рекомендується провести прищіпку, тобто видалення зайвих пагонів на кущах. Така процедура допоможе рослині "перенаправити" сили на плоди, завдяки чому вони дозріють набагато швидше. А ще овочі отримуватимуть більше сонячного світла.
Для цього виберіть хмарний, але сухий день. Коли прищипувати верхівки у перцю настав час, зріжте секатором бічні безплідні пагони, всі зламані та хворі гілки, а також верхівку у високорослих сортів. Після роботи рясно полийте рослини і не забувайте про регулярні поливи до кінця збору врожаю.
Наприкінці літа рослини переходять у фазу плодоношення. На цьому етапі найбільше вони потребують фосфору - для нарощування маси, і калію - для насиченого смаку. Тому друга важлива справа, що потрібно робити з перцями в серпні, це підживити кущі.
Не можна однозначно сказати, яке найкраще підживлення для перцю - це справа смаку. Деякі дачники віддають перевагу органіці. У такому разі можна внести перепрілий гній (по 1 кілограму на рослину) в траншеї навколо стебла. Закопайте гній ґрунтом і щедро полийте грядки.
Добре зарекомендувало себе дріжджове підживлення. У 10 літрах теплої води розчиняють 250 г свіжих дріжджів і 350 г цукру. Суміш залишають на дві-три доби для бродіння, а потім розводять у 5 літрах води, після чого поливають по корінь.
З мінеральних препаратів у серпні корисні суперфосфат, калійна селітра, сульфат калію, гумат калію. Готуйте їх згідно з інструкцією на упаковці і вносьте не частіше, ніж раз на два тижні, щоб не було передозування.