Всього 3 ложки й результату позаздрять сусіди: чим поливати огірки для багатого врожаю

Кожному городнику хочеться отримати великий врожай будь-якої рослини, в тому числі і огірків. Важливу роль в цьому відіграє підгодівля.

Огірки досить-таки популярні в нашій країні. Їх використовують як самостійно, так і на додаток до різних страв, в тому числі, салатів. Багато хто запасає огірки на зиму, адже вони відмінно консервуються. У зв'язку з цим "фермери" намагаються виростити цей овоч вдома. Звичайно ж, кожен городник хоче, щоб врожай був на заздрість всім сусідам.

УНІАН з'ясував, що додати у воду для поливу огірків.

Підживлення огірків народними засобами - від врожаю відбою не буде

Найпростіший спосіб отримати хороший урожай огірків – купити вже готове добриво. Але багато хто не любить використовувати "хімію" на городі, тому на допомогу прийдуть народні методи.

Сода дуже добре впливає на огірки. Для отримання розчину необхідно додати 1 столову ложку порошку на 5 літрів води. Сумішшю поливають кущі під корінь. Таке добриво дозволить запобігти появі пустоцвітів, що й підвищить врожайність.

Мед в якості підгодівлі також допоможе отримати більше плодів. Всього три ложки покажуть карколомний результат. Підійде навіть старий мед, який роками лежать в шафі. Для приготування суміші необхідно в 5 літрах теплої води розвести 3 чайні ложки будь-якого меду. Отриманий розчин ллють під корінь куща.

Оцет допоможе боротися зі шкідниками та збільшить урожай. Для підгодівлі огірків потрібно розвести 1 склянку 9% звичайного оцту на 10 літрів води.

Навіщо поливати огірки цукром - так будете робити завжди

Цукром можна замінити мед, про який ми писали вище. Сироп містить глюкозу, яка дуже корисна для огірків. Вона благотворно впливає на кількість плодів і їх смак – огірочки будуть солоденькими. Таку підгодівлю можна використовувати часто – раз на тиждень.

Щоб розібратися, як удобрити огірки цукром, потрібно пам'ятати, що перед тим як використовувати розчин, його потрібно остудити. Для приготування суміші розводимо 3 столові ложки цукру на кожен літр води. Крім того, обприскування огірків цукром в таких же пропорціях може здивувати результатом.

Підживлення огірків цукром і дріжджами також дає хороші результати. Один пакетик дріжджів, а це 10 грам, розводять в 10-літровому відрі теплої води. До отриманого розчину додають 20 грам цукру. Суміші необхідно дати настоятися приблизно 2-3 години в теплому місці під рушником. Концентрат добрива розводимо в 5 літрах води.

Вас також можуть зацікавити новини: