Секрет найкрасивішої цариці Нефертіті: що вона робила, щоб зводити всіх з розуму

Нефертіті - одна з найвідоміших єгиптянок. Про її красу досі говорять, досліджуючи методи догляду за собою і адаптуючи їх до сучасних реалій.

Відома єгипетська правителька Нефертіті була дуже красивою, якщо вірити історичним зведенням. Однак її краса була адаптована до тенденцій того часу. Наприклад, єгиптологи стверджують, що у неї на тілі було повністю поголене все волосся. На голові вона носила перуку, а очі виділяла темною штукатуркою, яка називалася "кохл".

Цікаво, що кохл в Стародавньому Єгипті робили з темної свинцевої руди, що має отруйний вплив на організм. Це означає, що Нефертіті кожен раз "вбивала себе", наносивши макіяж. 

Щоб шкіра Нефертіті залишалася пружною і підтягнутою, вона регулярно приймала ванну з жасміновою водою, після чого натиратися сандаловим і амбровим маслами.

Головним секретом краси Нефертіті вважається завжди правильно підібраний яскравий образ, що запам'ятовується. Так, в її гардеробі завжди був яскравий напівпрозорий одяг, перуки з кольоровими пасмами, масивні аксесуари. Щоб доповнити свій образ, відома єгиптянка носила прикраси зі срібла, бронзи, дорогоцінних каменів, слонової кістки, кераміки.

Нагадаємо, історики розкрили реальну причину смерті Клеопатри.

Вас також можуть зацікавити новини: