"Погана звичка": Олег Собчук висловився про українців, які досі слухають російські пісні

Музикант закликав популяризувати україномовний контент.

Відомий співак та лідер гурту "Скай" Олег Собчук висловився про українців, які досі слухають російські пісні та роблять їх лідерами у рейтингу стримінгового сервісу Spotify.

Він наголосив, що дехто досі не розуміє важливості відстоювання власної культури і робить помилки минулого. 

"Це просто погана звичка, як куріння, наприклад. Це погана звичка, яка, я вірю, з часом мине і ця тенденція вже почалась. Головне - продовжувати тенденцію і популяризувати наполегливо україномовний продукт, якісний продукт", - наголосив музикант в інтерв'ю програмі "Вікна". 

Собчук додав, що має бути підтримка зі сторони держави. Проте найголовніше - це пам'ятати, що культура теж є зброєю у війні з ворогом. 

"Шкода, що такою ціною зараз люди почали переходити на українську мову. Я щиро бажаю, щоб це було ще більше, ще масовіше. Необхідно і далі не зупинятися, робити кроки тому, що ворог не спить. Ворог працює в тилу і перший палить книжки на окупованих територіях. Перше, що робить ворог - це вбиває культуру, вбиває мову. Тому ми повинні бути напоготові і захищати не лише нашу землю, а й нашу культуру і нашу мову в прямому сенсі цього слова", - наголосив Олег. 

Нагадаємо, раніше відомий український співак назвав причину, через яку досі не на фронті.

Вас також можуть зацікавити новини: