Ніна Кірсо: знаменитий голос гурту "Фрістайл"

Ніна Кірсо залишалася жіночим голосом гурту "Фрістайл" з моменту її створення і до кінця.

У Полтаві померла відома співачка, солістка культового гурту "Фрістайл" Ніна Кірсо. Їй було 56 років і останні два роки вона перебувала в дуже важкому стані через хворобу.

Читайте такожПомерла солістка гурту "Фрістайл" Ніна Кірсо

Співачка Ніна Кірсо прославилася разом з гуртом "Фрістайл" в кінці 80-х - початку 90-х. Саме ці роки стали найзорянішими для гурту. Ніна Кірсо пройшла довгий концертний шлях разом з гуртом і виконала всі його жіночі композиції. Серед них - «Цвіте калина», «А на небі Місяць», «З днем народження, мамо».

Біографія Ніни Кірсо:

Майбутня співачка народилася 4 серпня 1963 року в Полтаві. З дитинства Ніну оточувала творча атмосфера: батько професійно грав на акордеоні, а мама мала гарний голос. Ніну віддали в музичну школу, де вона освоїла фортепіано, співала в хорі. Однак після школи дівчина вирішила вступити в інженерно-будівельний інститут. У 1985 році Кірсо стала дипломованим інженером, однак за фахом вона не працювала. В інституті Ніна брала участь у всіх концертах, а потім приєдналася до групи «Олімпія», керівником якої був Анатолій Розанов.

"Фрістайл"

Колектив поступово розширювався, в 1988 році Розанов запросив ще кілька музикантів і оголосив про створення нової групи під назвою "Фрістайл". До музикантів приєднався Вадим Казаченко, який став першим вокалістом. Жіночий репертуар в колективі виконувала Ніна Кірсо. Довгі роки Ніна Кірсо залишалася «жіночим голосом» «Фрістайлу». Також співачка допомагала Анатолію Розанова і в організаційних питаннях: відповідала за поліграфію, фото групи, рекламні плакати та афіші, а також нерідко домовлялася про концерти і залагоджувала адміністративні моменти.

Особисте життя Ніни Кірсо:

Особисте життя Ніни Кірсо склалася щасливо. Чоловіком співачки став Анатолій Розанов, засновник і керівник групи «Фрістайл». Можливо, саме спільні інтереси подружжя стали запорукою міцної сім'ї. Не завадили ні різниця у віці (Ніна Кірсо молодша за чоловіка на 9 років), ні той факт, що для Андрія цей шлюб став другим. У 1998-му співачка народила Розанову сина.

Хвороба Ніни Кірсо:

У 2018 році шанувальників Ніни Кірсо схвилювала новина про стан здоров'я співачки. 1 червня її знайшли без свідомості у власному будинку. На сполох забили сусіди, чоловік і син Ніни Кірсо були на гастролях. Медики негайно забрали співачку в лікарню. Незабаром з'ясувалося, що вона перенесла інсульт, але оскільки перша допомога не була їй надана вчасно, стан виявився критичним.

На наступний день Ніні Кірсо зробили операцію. Стан співачки стабілізувався, проте вона була введена в кому. За словами рідних, жінка не страждала шкідливими звичками і вела здоровий спосіб життя. На гіпертонію, яка у неї почала проявлятися нещодавно, Ніна практично не звертала увагу. Навесні 2019 року Ніна вийшла з коми і почала відкривати очі, однак на поправку так і не пішла.

"Пісні у її виконанні звучали в усіх альбомах групи, її знали і любили не тільки на території СРСР, але і в багатьох країнах світу. Ніна Кірсо була співавтором кількох пісень групи "Фрістайл", вона автор музики пісень "Коли ти поряд" і "Україна-ненька" (до якої написала також більшу частину тексту). Ніна була нагороджена відзнакою "Патріот України" та низкою інших почесних нагород. Її голос назавжди залишиться в наших піснях і в наших серцях. Вічна пам'ять!" – йдеться в повідомленні на сторінці колективу.