"Голос" Євробачення висловився про звільнення і про "поїздку" до Лукашенка

Тимур Мірошниченко може перестати коментувати пісенний конкурс "Євробачення".

Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія днями заявив, що постійний коментатор, "голос" українського Євробачення Тимур Мірошниченко, звільнився з "Суспільного" заради поїздки на "Слов'янський базар у Вітебську".

Читайте такожАліна Гросу не вмістила грудей в корсет на зйомках нового кліпу

Про це повідомляє РБК-Україна.

"Тимур Мірошниченко точно не поїде і не коментуватиме Євробачення на "Суспільному" - він написав заяву на звільнення за своїм бажанням. Думаю, саме тому, що прийняв пропозицію "Базару" і розумів, що реакція компанії буде негативною. Але це мої здогадки - факт в тому, що заява підписана", - заявив Аласанія.

Зазначимо, що пісенний фестиваль фінансується з бюджету Союзної держави Білорусі та Росії. Крім того, він проходить під патронатом Олександра Лукашенка. При цьому Україна і країни ЄС не визнають Лукашенка легітимним президентом у зв'язку з останніми подіями в країні.

Своєю чергою телеведучий Тимур Мірошниченко відповів, що не поїде на "Слов'янський базар" і продовжить коментувати Євробачення. 

"Слов'янський базар. Я понад 10 років був ведучим цього заходу від України. Всі ці роки це була історія про музику. Аж до цього року, коли ситуація в Білорусі напружилися настільки, що навряд пісенний фестиваль може залишитися осторонь від політики. Я не їду до Вітебська і повідомив про це організаторам", - написав Мірошниченко.

Але на цьому суперечка не закінчилася. Аласанія зазначив, що Мірошниченко заявлений в програмі "Базару" в Мінську. А потім він висловив свою радість з приводу того, що Тимур все ж відмовився від участі у фестивалі.

Інші новини УНІАН: