Українська режисерка розкритикувала ухильників

Жінка відреагувала на ситуацію з мобілізацією в країні.

Режисерка Ірина Цілик (Життя блакитне, ніби апельсин", "Я і Фелікс") висловила свої обурення щодо обговорення законопроекту про мобілізацію в Україні. Відповідний пост вона виклала нещодавно на сторінці у Фейсбук. 

"На початку війни так складалися обставини, що в моєму найближчому колі майже не було інших жінок, чиї чоловіки би теж воювали. Тоді, роззираючись довкола, я не могла не думати часом про те, чи хоч комусь із них, чоловіків моїх подруг, приходили також повістки і як вони діяли. Однак ми ніколи не говорили про це. Ну і так, моєму чоловіку тоді, мабуть, прийшла повістка, бо він до цього двічі ходив у військкомат і нагадував про своє існування. І все ж хоч комусь ще в моєму оточенні повістки приходили, правда? Питання без відповіді", — написала вона. 

Жінка також пригадала в своєму дописі слова лікарки, яка колись заявила, що вона б своєму чоловіку краще б "ногу зламала, але не відпустила на війну". Цілик з цим категорично не згодна та зауважила, що життя жінок, чиї чоловіки пішли воювати з початком війни, кардинально змінилося, на відміну від тих родин, "які вирішили удавати, що мобілізація їх не стосується".

А ще Цілик не оминула і теми, коли чоловіки ухиляються від повісток або їх прикривають жінки.

"Не можу не уявляти собі, як інші сімейні пари обговорюють у своїх спальнях упівголоса сценарії того, як уникнути мобілізації. Або взагалі не говорять про це, але ніби між іншим уникають тих маршрутів, де можуть отримати повістку. Мені справді цікаво, як це. Ми просто уникаємо тих доріг, де можуть видати повістку, а ввечері разом лягаємо у тепле ліжко і не говоримо про це", — зазначила Ірина.

Цікаво, що її пост набрав більше тисячі лайків та сотні коментарів. Підписники підтримали жінку та розповіли свої історії.

"Дякую за цей допис, коли ходжу в офіс дуже багато чую жартів про військомати від чоловіків та як вони не підписали повістку, типу не дочекаєтесь, або про фрази, що у війську за гроші, або, що воювати потрібно президенту, а не їм. Мій чоловік теж не мав досвіду і "не створений для війни", але його не відпустили навіть на декілька днів на день народження дитини, бо нема кому замінити", — написала підписниця.

Зараз чоловік Ірини Цілик – Артем Чех служить в лавах ЗСУ.

Нагадаємо, що ведучий програми "Кохання на виживання" і учасник "Ліги сміху" Фіма Костянтиновський розповів, що боїться йти на фронт. Таку ж саму думку висловив і співак Melovin. 

Вас також можуть зацікавити новини: