Як відростити довге волосся: поради від експерта

6 порад для швидкого росту волосся і щоденного догляду за довгим волоссям.

Довге розкішне волосся - це головна жіноча гордість. Але великої довжини мало для красивої зачіски. Щоб волосся виглядало красиво, воно має бути здоровими і доглянутими. Грамотний догляд і дбайливе ставлення забезпечать швидкий ріст вашої коси. Трихологи поділилися порадами і секретами по домашньому догляду за волоссям.

Вибирайте правильні продукти по догляду

Визначте тип свого волосся і купуйте спеціальні шампуні і бальзами для вашого типу. Щоб дізнатися яке у вас волосся, визначте як часто ви миєте голову. Якщо щодня, шкіра голови жирна. Раз у 2-3 дні - нормальна. Якщо ви миєте голову раз в 5-7 днів, то це говорить про те, що шкіра голови суха. Волосся часто випадає - воно ламке.

Використовуйте два шампуні

Один шампунь використовуйте для повсякденного застосування. Це може бути засіб будь-якого бренду, що підходить за типом волосся. Другий шампунь - лікувальний, для ретельного очищення шкіри голови або стимуляції росту волосся. Таким шампунем можна користуватися кілька разів на місяць.

Мийте голову правильно

При митті голови масажуйте голову пальцями. Це допоможе поліпшити кровообіг і видалити сальний жир. Маски і кондиціонери тримайте стільки часу, як зазначено в інструкції. Розподіліть їх по всій довжині волосся за допомогою гребінця.

Використовуйте схему "шампунь - маска - кондиціонер - масло"

Трихологи радять не нехтувати масками і кондиціонерами для волосся і використовувати їх при кожному митті голови. Маска живить волосся, а кондиціонер захищає їх від негативних впливів. Масло робить волосся міцним. Бажано, щоб всі продукти були від одного виробника. 

Ведіть здоровий спосіб життя

Сон, здорове харчування і відсутність стресу позитивно впливають на стан волосся. Поганий спосіб життя може привести до випадання волосся, потоншення волоса і ранньої сивини. Якщо стан волосся Вас турбує - зверніться до трихолога, який випише вам курс вітамінів. 

Грамотно доглядайте за шкірою голови

Регулярно очищайте шкіру голови вдома. Для цього використовуйте спеціальні скраби, зволожуючі засоби, засоби для стимуляції росту волосся і для видалення лупи. Щоб не шкіра голови не втомлювалася, не затягуйте туго гумку і не носіть важкі зачіски цілий день. Якщо волосся здається вам тьмяними і сухими - не йдіть в салон краси для фарбування, а зверніться до трихолога.

Читайте також на УНІАН: