Міуччі Прада - 71: дизайнер, яка зробила неоціненний внесок у моду

10 травня італійському дизайнеру виповнився 71 рік.

10 травня італійський дизайнер модного одягу Міучча Прада відзначає свій день народження.

Читайте такожАндре Тан та Катя Осадча анонсували запуск спільної колекції одягу

Її внесок у моду неоціненний, адже після смерті матері вона стала власницею Prada Sp.A. і зайнялася просуванням компанії в індустрію високої моди. До того як вона успадкувала модний будинок, у неї був власний бренд Miu Miu.

У 1927 році Міучча вийшла заміж за Патриціо Бертеллі, завдяки якому будинок Prada тепер може посперечатися з таким гігантом як LVMH. Відомо, що їх будинок придбав такі бренди як Жиль Сандер, Хельмут Ланг, Аззедін Алайя та інші. У 1995 році спільно з Патриціо Бертеллі в Мілані відкрили центр Сучасного Мистецтва і культури Fondazione Prada.

Варто відзначити, що в 1993 році Міучча отримала нагороду "Рада модельєрів Америки", а в 2010 її нагородили премією Американської академії в Римі за неоціненний внесок в моду і мистецтво.

Модні поради Міуччі Прада

  1. "Коли мене запитують, як мені вдається залишатися елегантною і стильно одягненою, я кажу: "Вчіться! Вивчайте моду, кіно, мистецтво, а після вивчайте себе"
  2. "У моді вже все винайшли, і єдиний спосіб виділитися - дотримуватися традицій і бути консервативною"
  3. "У жінок багато граней. Ми набагато складніше. Ми партнери, матері, працівники... ми повинні бути красивими"
  4. "Колись я носила Saint Laurent постійно. Мені завжди подобалася ідея буржуазії. Але це мало відгук в 60-х і 70-х, тепер ця тема вже не так актуальна"
  5. "Краса без інтелекту, по-перше, прісна, по-друге - недовговічна"

Вас також можуть зацікавити новини: