Фейсбілдінг: прибираємо наслідки карантину на обличчі

Прості вправи можуть позбавити ваше обличчя від наслідків "карантинного" печива перед телевізором.

Кілька місяців ув'язнення через карантин та печенюшки на дивані під улюблені серіали напевно змогли зіпсувати не одну постать у нашій країні. А разом з тілом, як відомо, страждає й обличчя. Пухкі щічки та друге підборіддя можна підкоригувати спеціальною гімнастикою.

Читайте такожТоп-10 масок для жирної шкіри обличчя

Регулярно виконуйте ці кілька вправ і овал обличчя підтягнеться, сліди карантинної "розбещеності" підуть самі собою.

Вправи для підтяжки обличчя

Встановіть великі пальці в ямці під підборіддям і спробуйте опустити голову, чинячи опір пальцями під нижньою щелепою. Відчуйте, як напружуються м'язи обличчя.

***

Висуньте вперед нижню губу й підборіддя і повільно нахиліть голову назад, торкаючись кінчиком язика піднебіння. Затримайтеся в цьому положенні на декілька секунд і водночас злегка постукуйте пальцями по підборіддю.

***

Складіть губи для поцілунку, витягніть їх «трубочкою» і відведіть праву сторону. Потім поверніть вправо і голову. Долічіть до 5 і поверніться у вихідне положення. Те ж саме зробіть і в іншу сторону

***

З'єднайте середній і вказівний пальці, притисніть по лінії росту брів. Обережно тягніть пальці вгору і в бік, як би розтягуючи зону між брів. Рахуйте до 10 і розслабляйте.

***

Широко відкрийте рот на 15-20 секунд і повільно закрийте. Повторіть 5 разів.

***

Закрийте рот, закривши зуби губами. Покладіть вказівні пальці на куточки губ. Повільно піднімайте пальцями вгору по носогубним складкам до крил носа і назад. Повторіть 20 разів, після чого зробіть ще 30 швидких рухів.