Друга ніч поспіль у Києві б’є рекорди спеки

Сьогодні на Київщині очікуються грози.

За даними спостережень метеорологічної станції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського ніч на суботу знову побила температурний рекорд.

Читайте такожПогода на вихідні: в Україні буде дуже спекотно та майже без опадів (карта)

«За даними спостережень метеорологічної станції ЦГО ім. Бориса Срезневського, температура повітря у Києві в ніч на суботу, 15 червня 2019року не опустилась нижче 22,2 градуса тепла, а це значить, що попередній рекорд 1924 року перевищено аж на 2,3 градуса. Зважаючи на надзвичайно теплу ніч, існує ймовірність перевищення рекорду середньої добової температури повітря для цього дня», – повідомляється на сайті обсерваторії.

Сьогодні на Київщині очікуються грози. Як повідомляє Укргідрометцентр, у Київській області в найближчі години з утриманням до кінця доби гроза.

Вдень 16 червня у західних областях грози, подекуди град та шквали 15-20 м/с.

Раніше сьогодні ДСНС попередила про ймовірне підвищення забруднення повітря над українською столицею, рівень якого подекуди вже перевищено у кілька разів. Цьому сприяє спекотна безвітряна погода із високим тиском, що, як прогнозує ДСНС, посилаючись на Укргідрометцентр, збережеться до 18 червня.