Погода на тиждень: в Україні похолодає та пройдуть дощі (карта)

З середи в Україні похолодає.

Згідно з даними Погода УНІАН, цього тижня в Україні похолодає, у багатьох регіонах пройдуть дощі.

У понеділок в Україні практично без опадів. На півдні до +27°, в інших регіонах до +18°...+25°.

У вівторок в Україні місцями пройдуть дощі. Температура вдень на півдні до +25°.

У середу, 18 вересня, у багатьох регіонах похолодає та пройдуть дощі. Найбільш тепла погода на півдні - до +26°. В інших регіонах до +12°...+22°.

У четвер в Україні очікуються опади. Вночі по країні температура +1°...+11°, вдень до +20°.

У п'ятницю пройдуть дощі. Вдень на півдні до +19°, в інших регіонах до +18°.

21 та 22 вересня в Україні без опадів. У суботу вночі найпрохолодніше буде на сході - до +2°, на решті території +4°...+9°. Вдень температура по країні +11°...+19°. У неділю вночі на сході температура до +4°, вдень в Україні від +14° до +20°.

Народний прогноз погоди в Україні

16 вересня - день Василини і Домни. Яка погода буде в цей день, така буде й наступних два тижні.

Читайте такожВ Україні сьогодні місцями пройдуть дощі, на півдні потепліє до +28° (карта)

17 вересня - Вавіли, священномученика, Ікони Божої Матері "Неопалима купина". Ікона Божої Матері під назвою "Неопалима купина" вважалася чудодійною, тому що вона оберігала будинок від пожежі.

18 вересня - день Єлизавети провісниці. У цей час починало жовтіти листя на горобині. Примічали: якщо воно жовтіло до Захарія, чекай ранньої осені та ранньої холодної зими. Народ примітив: у лісі багато горобини - осінь буде дощова, мало - суха.

19 вересня - Чудо Архистратига Михаїла. У народі помітили, що з сьогоднішнього дня починається похолодання - михайлівські морози. Тепло на Михайлів день - осінь буде довгою. Якщо на деревах 19 вересня з'явився іній, потрібно очікувати взимку рясного снігу.

20 вересня - Созонта, мученика. У народному календарі 20 вересня - Цибулевий день. Багато одягу на цибулинах - бути зимі холодною.

21 вересня - Різдво Пресвятої Богородиці (Друга Пречиста). На Різдво святої Богородиці погода хороша - подальша осінь буде погожа.

22 вересня - праведних Іоакима та Анни. У народному календарі 22 вересня - день осіннього рівнодення. По тривалості ніч сьогодні зрівнялася з днем, і далі буде збільшуватися. Прикмети такі: якщо у цей день птахи рано й дружно до тепла полетіли, то бути холодній та суворій зимі, а якщо кури починають рано линяти - до теплої зими.

Детальніше про погоду у вашому місті дізнавайтеся через сервіс Погода УНІАН.