Синоптик попередила про небезпеку: Україну накриє потужний вітер та холодне арктичне повітря

Вже завтра сильний вітер очікується в західних та північних областях України, а згодом він розповсюдиться майже всією країною.

В Україні найближчими днями очікується сильний вітер, часом зі штормовими поривами.

Про це у Facebook попередила синоптик Наталка Діденко.

"Синоптична ситуація зараз виглядає так, що з північного заходу давить потужний циклон, а на півдні Європи розлігся упертий антициклон. Їхнє протистояння зумовить сильний, навіть місцями до штормових поривів, вітер", - пояснила вона.

За словами синоптика, завтра такий вітер очікується в західних та північних областях України, а надалі розповсюдиться майже всією країною.

За її даними, через вплив антициклону суттєві опади в Україні малоймовірні, тільки 20 жовтня атмосферний фронт може викликати дощі подекуди в західних областях.

"І традиційна ложка українського дьогтю: 23-24  жовтня в Україну почне заходити холоднюще повітря арктичного походження", - попередила синоптик.

Нагадаємо, за словами синоптика Наталки Діденко, вже завтра, 20 жовтня, в Україні суттєво потеплішає. Проте, за даними синоптика, холодна погода ще затримається на Сході, на Сумщині та Полтавщині. Завтра там очікується вдень +7...+11 градусів.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: