Синоптик попередила про страшну негоду в Україні: розгуляється циклон

Сьогодні в Україні очікуються потужні зливи, що супроводжуватимуться сильним вітром.

Сьогодні, 14 липня, циклон погіршить погоду майже по всій Україні. Зокрема, очікуються сильні дощі, похолодання, вітер та шквали. Про це попереджає синоптик Наталка Діденко.

"14-го липня дощі з грозами очікуються практично повсюди - бо циклон! Вдень сильно литиме у північних областях України та на Полтавщині, а ввечері в п'ятницю зливи доберуться до східної частини України", - попередила фахівець.

За її словами, вдень лише південна частина України побуде у переважно сухій малохмарній погоді.

"Вітер завіватиме з північного заходу, з півночі, буде сильним, пориви досягатимуть 15-20 метрів за секунду", - прогнозує Наталка Діденко.

Температура повітря також буде з контрастами: на півночі України очікується похолодання, +19...+22 градуси, на півдні та сході спекотно, +27...+31 градус, а на решті території України очікується +24...+29 градусів.

Негода у Києві

За даними Наталки Діденко, сьогодні погода також погіршиться і в столиці.

"14-го липня у Києві погода очікується складною - дощі з грозою, місцями сильні зливи, ймовірний град", - зазначила вона.

За її даними, у Києві очікується сильний північно-західний вітер, пориви якого сягатимуть 15-18 м/с, а температура знизиться до +20+23 градусів.

"Але ось про вихідні не турбуйтеся!.. в усій Україні 15-16 липня передбачається чудова літня сонячна погода з температурою повітря +24...+29, на півдні та на Закарпатті - до +30 градусів", - потішила синоптик.

Вас також можуть зацікавити новини: