"Агонія, безпорадність і імпотенція": офіцер США дав оцінку провокації РФ під час навчань "Сі Бриз-2019"

Росія своїми провокаціями не розуміє, що ще більше тренує свого опонента, вважає екс-представник НАТО в РФ Гаррі Табах.

Захід корабля ВМС РФ у закритий район проведення стрільб на міжнародних навчаннях "Сі Бриз-2019" – це агонія, безпорадність, імпотенція.

Читайте також"Путін нічого не може зробити": офіцер США пояснив, як Трамп завдав Росії сильних економічних ударів

Таку думку в інтерв’ю «Апострофу» висловив капітан 1-го рангу ВМС США у відставці, екс-представник НАТО в Росії Гаррі Табах.

«Це така агонія, безпорадність, імпотенція - як хочете називайте. А що вони ще можуть зробити? Коли я служив, і наша авіаносна група виходила в море, самолет починав злітати з палуби, водночас із радянської палуби злітав вертоліт "Гормон" і просто висів над нашою злітною смугою. Тобто вони могли тільки перешкодити, щоб ми не злетіли, бо тоді загинули б обидва. Коли у радянського вертольота закінчувалося пальне, і він відлітав, ми відновлювали наші польоти. Тобто у Росії така тактика - шкодити тим, чим може. Але вони не розуміють, що вони цим ще більше нас тренують, допомагають», – зазначив Табах.

Як повідомляв УНІАН, в Україні з 1 по 12 липня пройшли міжнародні навчання «Сі Бриз-2019». У них беруть участь близько 3 тисяч військовослужбовців з 19 країн.

Під час відкриття навчань командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко заявив про вимушене перепланування «Сі Бриз-2019» через закриття РФ певного району в Чорному морі. На прес-конференції керівник навчань від США, командир тактичного з'єднання «65» Метью Ліман, сказав, що через закриття морського регіону Росією навчання передислокували і проходять вони згідно з планом.