В Офісі генпрокурора заявили, що заочний арешт Януковича може розпочати процедуру його екстрадиції

Напередодні стало відомо про рішення столичного суду про заочне взяття Януковича під варту.

Заочний арешт колишнього президента Віктора Януковича у справі про захоплення державної влади, рішення про який раніше ухвалив Печерський райсуд Києва, може розпочати його екстрадицію з Росії.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора України.

У відомстві пояснюють, що у вказаному провадженні ведеться розслідування обставин захоплення Януковичем державної влади у вересні-жовтні 2010 року шляхом вчинення дій, спрямованих на незаконне збільшення обсягу його владних повноважень.

Читайте такожЯнуковича повторно викликали на допит у ДБР

"Зокрема ці владні повноваження відносилися до повноважень законодавчої та виконавчої влади, унаслідок повернення в неконституційний спосіб дії Конституції України від 28 червня 1996 року, до якої Законом України "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 року №2222-IV були внесені зміни", - йдеться у повідомленні.

"Вказане рішення суду надає право стороні обвинувачення розпочати стосовно В. Януковича процедуру екстрадиції. Також прокурори звертатимуться до суду за дозволом на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia)", - додали в Офісі генпрокурора.

Як повідомляв УНІАН, Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури про взяття Віктора Януковича під варту в рамках розслідування кримінального провадження щодо узурпації ним влади.