Арестович прокоментував можливість залучення Німеччини та Франції до СЦКК

Він також розповів про три поточні варіанти по обміну утримуваними особами.

Спікер Української делегації Тристоронньої контактної групи Олексій Арестович прокоментував можливість залучення Німеччини та Франції до Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в ефірі ток-шоу "Право на владу".

Відповідаючи на запитання щодо того, наскільки можливе входження представників Німеччини та Фракції до СЦКК, Арестович зауважив, що розглядається два варіанти.

Читайте такожПереговори у ТКГ: Росія відмовилась від нового перемир'я на Донбасі та обміну полоненими

"По-перше, треба сказати, що є відповідна ініціатива однієї з цих сторін. Вони неформально запропонували, поки неофіційно, що вони готові створити групу, яка увійде або в СММ ОБСЄ, або в СЦКК. Це питання розглядається. Ми з цією пропозицією на ТКГ виступали, але російська сторона, на жаль, категорична відкинула це все", - сказав він.

Крім того, говорячи про плани щодо обміну утримуваними особами, Арестович розповів, що українська сторона запропонувала три варіанти.

"Три варіанти ми запропонували: 13, 24 і 60 осіб. Ну, майже 60: 59-58. Також це відкинуто. І головний аргумент російської сторони полягає в тому, що вони жадають від нас процесуальної очистки. По-перше, це не юридичний термін. По-друге, вони хочуть, щоб президент помилував їх без засудження українським судом. Це забороняє українське законодавство", - пояснив він і додав, що "310 осіб зараз утримуємо, яких можемо обміняти".

Раніше, як писав УНІАН, в українській ТКГ повідомили, що Російська Федерація на переговорах Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі відкинула пропозиції відновити режим припинення вогню та залучити представників Франції і Німеччини до роботи Спільного центру контролю та координації. 

Ситуація на Донбасі: що варто знати