У Мінрегіоні стверджують, що збільшення Берегівського району не є поступкою Угорщині

За словами Чернишова, Берегівський район є переважно українським.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов заявив, що збільшення Берегівського району згідно з проектом нового районування областей України не є поступкою Угорщині.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час прес-конференції «100 днів роботи уряду - звіт Мінрегіону» в онлайн-режимі.

«У нас є мононаціональні райони, котрі існують, наприклад, в Одеській області чи в Закарпатській області. Дійсно, Мінрегіон дуже уважно ставиться до формування районів та об’єднання територіальних громад в цих районах», - заявив Чернишов.

Читайте такожЗаради Угорщини: на Закарпатті хочуть створити Берегівський район - експерти б'ють на сполох

Відповідаючи на питання, чи не є формування Берегівського району поступкою Угорщині, Чернишов сказав: «Навпаки, це не є поступкою, тому що в остаточній конфігурації при створенні цього району ми його - Берегівський район - підсилили ще Виноградівською частиною, тому цей район є переважно українським і про ніяку поступку (Угорщині - УНІАН) мова тут не йде».

Як повідомляв УНІАН, 12 червня Кабінет міністрів затвердив новий проект районування областей.

Так, за словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, проектом передбачено створення 129 районів, з яких 10 районів у Автономній Республіці Крим, а 7 на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей, та ліквідувати існуючі 490 районів.