Бондаренко ініціював розслідування щодо спалення опудала Лимар, підтримало 80 депутатів

Депутати просять поліцію розібратися зі спаленням опудала Лимар.

80 депутатів Київради підтримали запит секретаря Київради Володимира Бондаренка до Національної поліції про порушення кримінальних проваджень проти активістів Київського еколого-культурного центру через спалення опудала депутатки Київради від партії УДАР Юлії Лимар.

У відповідному депутатському запиті Бондаренко просить відкрити провадження за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 121 (погроза вбивством) та ст. 351 (перешкоджання депутатській діяльності).

Свою ініціативу секретар Київради озвучив на засіданні КМР. Він розповів, що 1 листопада на сторінці КЕКЦ у Facebook з’явилося повідомлення про те, що в урочищі Покол вони спалили опудало депутатки Київської міської ради, члена депутатської фракції УДАР.

"Повідомлення супроводжувалося візуальним рядом, на якому видно опудало із табличкою "Депутат фракції УДАР у Київраді" та макетом обличчя. Поруч з опудалом знаходилися люди також обличчя яких ми можемо чудово розрізнити. Найбільш цинічна є приписка до вказаного повідомлення: "чудово горить", – зазначив Володимир Бондаренко.

На його думку, подібні дії є "перебором, який виходить за межі здорового глузду та здорової людської поведінки".

Раніше повідомлялося, що Київський еколого-культурний центр часто ініціює створення у Києві природо-заповідних зон (ПЗФ), проте у подальшому не займається їхньою охороною та управлінням, хоча це є прямим обов’язком ініціатора створення ПЗФ. На даний момент в управління КЕКЦ передано більш ніж 1400 гектарів заповідних територій. І, як зазначають розслідувачі,  усі вони перебувають у занедбаному стані.