Нардеп від "Слуги народу" вирішив подати до суду на колегу по фракції через пост у Facebook

Богуцькій не сподобалася нещодавня заява Качури про закупівлю російської вакцини проти коронавірусу.

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура вирішив подати до суду на свою колегу по фракції Єлизавету Богуцьку.

Причиною конфлікту між нардепами став пост Богуцької в Facebook. Напередодні вона розкритикувала Качуру, який допустив закупівлю Україною російської вакцини від коронавірусу. 

"Олександр Качура вирішив вакцинуватися російським винаходом слідом за моральним наставником - Віктором Медведчуком. Його вже й росТБ цитує, мовляв, мудрий такий політик у СН. Мені плювати, що там собі вирішив Качура вколоти, але говорити про те, що він піклується про здоров'я української нації - це вже занадто. Це ж треба взагалі бути тупим черевиком, щоб на українцях тестувати російський медичний напівфабрикат!",- написала вона.

У відповідь Качура сьогодні пообіцяв судитися з Богуцькою, проілюструвавши свою публікацію в соцмережі її фото у в'язаній масці, зробленим у сесійній залі Верховної Ради.

"Подивіться на фото. Як думаєте, це адекватна людина?",- написав він у своєму Facebook.

"Вчора Єлизавета написала образливий пост щодо мене. Подаю позов до суду! А виграні за рішенням суду гроші передам організаціям переселенців з анексованої РФ Автономної Республіки Крим", - додав він.

Скандал з російською вакциною: що раніше заявив Качура

  • Раніше Качура заявив, що Україні потрібно буде закуповувати російську вакцину від коронавірусу, якщо її ефективність буде доведена.
  • До цього президент Володимир Зеленський натякнув, що російської вакцини в Україні не буде. З цим питанням, за його словами, Україні допоможе Євросоюз. 
  • Ймовірно, таким чином Зеленський прокоментував недавні дії і заяви нардепа від ОПЗЖ, кума Путіна Віктора Медведчука. Днями під час візиту до Москви Медведчук розповів Путіну, що в окупованому Криму зробив щеплення від коронавірусу російською вакциною і запропонував почати поставляти цей препарат до України. 
  • Пізніше Качура розповів, чому Україна, на його думку, може закуповувати російську вакцину.