Кулеба відповів, чи матиме отруєння Навального наслідки для "Північного потоку-2"

За словами міністра, Німеччина налаштована добудувати російський газопровід.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що отруєння російського опозиціонера Олексія Навального матиме наслідки. При цьому він натякнув, що навряд чи вони будуть пов’язані з будівництвом газопроводу «Північний потік-2».

Читайте такожУ МЗС РФ відповіли на заяву Німеччини про отруєння Навального "Новачком"Свою думку Кулеба висловив у Twitter, відповідаючи на запитання користувачів.

«Це не новина, що Німеччина налаштована добудувати «Північний потік-2». І не новина, що ми цьому протидіємо. Але отруєння Навального теж матиме наслідки», - зазначив Кулеба.

Будівництво «Північного потоку-2»: що відомо

  • США та низка європейських держав виступають проти спорудження газопроводу. На їхню думку, він підсилить залежність Європи від поставок російського газу.
  • Наразі роботи з будівництва «Північного потоку-2» припинено через санкції США щодо європейських підрядників, які набрали чинності в грудні 2019 року.
  • Основною є позиція США, санкції яких вже змусили швейцарську компанію Allseas зупинити роботи й відкликати свої кораблі.
  • У Росії вважають за можливе завершити роботи з допомогою власних судів, в їх числі називають трубоукладач «Академік Черський» і судно «Фортуна». 

Отруєння Олексія Навального: передісторія